Τετάρτη 11 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Δυσβάσταχτη για τον λαό η απόφαση διακοπής κυκλοφορίας του δρόμου Αγ. Νικόλαος - Λευκάδα

Κινητοποίηση αύριο στις 3 μ.μ., στη διασταύρωση προς Περατιά - Πλαγιά, για την ανάκληση της απόφασης διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων

Την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να κλείνει για 6 ώρες κάθε μέρα ο δρόμος Αγ. Νικόλαος - Λευκάδα, προκειμένου «να μη θιχτούν τα κέρδη της "ΑΚΤΩΡ ΑΕ"», καταδικάζοντας έτσι σε αποκλεισμό το νησί της Λευκάδας, καταγγέλλουν το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας και πολλά σωματεία και φορείς του νησιού.

Το πρόβλημα δημιουργείται από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας - Λευκάδας από το 47ο χλμ. έως και το 49ο χλμ., στο πλαίσιο του έργου αναβάθμισης της οδικής σύνδεσης της Πόλης Λευκάδας με τον οδικό άξονα «Ακτιο - Δυτικός Αξονας», όπου καθημερινά από τις 9.30 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ. και από τις 3.30 μ.μ. έως τις 6.30 μ.μ. γίνονται διακοπές λόγω της εκτέλεσης εργασιών στο εργοτάξιο κατασκευής του δρόμου Αγ. Νικόλαος - Λευκάδα. Η διακοπή της κυκλοφορίας αποφασίστηκε παρά την πρόβλεψη στη σύμβαση έργου για διασφάλιση της απρόσκοπτης κυκλοφορίας των οχημάτων στη διάρκεια των εργασιών.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο, η κίνηση αυτή «δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε εργαζόμενους και κατοίκους της Λευκάδας και των γύρω περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, αφού επηρεάζει τις καθημερινές μετακινήσεις και αυξάνει πολύ το κόστος τους».

Ολα αυτά συμβαίνουν «ώστε με τις πλάτες της κυβέρνησης να μην υλοποιηθεί η σύμβαση μεταξύ του αναδόχου, της "ΑΚΤΩΡ ΑΕ", και της κυβέρνησης, σύμβαση που επέβαλε στην εταιρεία την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων, όπου με δική της ευθύνη έπρεπε να βρει τεχνικά εφικτή λύση», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο και απαιτεί ο δρόμος να μείνει ανοιχτός, αλλά και να υλοποιήσει η «ΑΚΤΩΡ ΑΕ» τις υποχρεώσεις της.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Γενάρη από το Εργατικό Κέντρο, με συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων του νησιού, αποφασίστηκαν κινητοποίηση στη διασταύρωση προς Περατιά - Πλαγιά αύριο Πέμπτη στις 3 μ.μ. και παρεμβάσεις στον δήμο και στην Αντιπεριφέρεια Λευκάδας. Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν επίσης οι μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα κατοίκων και εργαζομένων από τη Λευκάδα, την Αιτωλοακαρνανία και την ευρύτερη περιοχή (Πρέβεζα, Αρτα κ.λπ.), η μεγάλη επικινδυνότητα της εναλλακτικής οδικής διαδρομής, με τους κινδύνους ατυχημάτων, που ουσιαστικά απαγορεύει κάθε μετακίνηση από εκεί, και οι μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού.

Τέλος, το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία συνυπογράφουν κείμενο με το οποίο απαιτούν την εφαρμογή της σύμβασης του έργου, η οποία επιβάλλει στην εταιρεία την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ