Σάββατο 14 Γενάρη 2023 - Κυριακή 15 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Καθημερινή δράση με συσκέψεις και αγωνιστικές παρεμβάσεις

Από τη μηχανοκίνητη πορεία στον Βόλο
Από τη μηχανοκίνητη πορεία στον Βόλο
Στη Θεσσαλία, που αποτελεί την «καρδιά» των αγροτικών αγώνων, προγραμματίζεται σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας, την Παρασκευή 20 Γενάρη, στον Παλαμά.

Στη Λάρισα, προγραμματίζονται συσκέψεις την Τετάρτη 18 Γενάρη στην Ελασσόνα, την Πέμπτη 19 Γενάρη στα Φάρσαλα και προς το τέλος της βδομάδας στον Τύρναβο.

Στα Τρίκαλα, γίνονται περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά με στόχο να βγουν τρακτέρ στις πλατείες στις 22 Γενάρη, ενώ ταυτόχρονα προγραμματίζονται συγκέντρωση στις 21 Γενάρη στη Φαρκαδόνα και συλλαλητήριο με τρακτέρ στην πόλη των Τρικάλων, τη Δευτέρα 23 Γενάρη.

Ταυτόχρονα, υπάρχει προσανατολισμός για πανθεσσαλική σύσκεψη μετά την έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, με σκοπό να καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Μαζική μηχανοκίνητη πορεία στον Βόλο

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι αγωνιστικές δράσεις. Ετσι, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μαζική μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών του Πηλίου στον Βόλο, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, των Αγροτικών Συλλόγων Ζαγοράς, Δράκειας, Πουρίου, Μακρυράχης και των Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράκειας και Ζαγοράς - ΖΑΓΟΡΙΝ. Οι αγρότες, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στα χωριά τους, διέσχισαν την πόλη του Βόλου και πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων, φοιτητικών συλλόγων.

Τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ με Ερωτήσεις, παρεμβάσεις στη Βουλή, αλλά και μέσα στους καθημερινούς αγώνες στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών και τους κάλεσε να μην εμπιστευτούν όσους παρουσιάζονται σαν επίδοξοι «σωτήρες», αλλά να δυναμώσουν και να μαζικοποιήσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα που δίνουν.

Εκ μέρους των εργατικών σωματείων χαιρέτισε ο Κώστας Στεργίου, ο οποίος τόνισε ότι «εργάτες και αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο».

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης.

Αντίστοιχα στην υπόλοιπη χώρα αναπτύσσεται μια πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων:

Τη Δευτέρα 16 Γενάρη, ο Αγροτικός Σύλλογος Πελασγίας καλεί τους αγρότες σε Γενική Συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο Πελασγίας στις 7.30 μ.μ.

Την Τρίτη 17 Γενάρη συσκέψεις οργανώνουν:

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας στις 6 μ.μ., στο παλαιό Δημαρχείο του Απόστολου Παύλου στο Μακροχώρι.

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανθήλης στις 11 π.μ.

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος Στυλίδας - Εχιναίων, στις 6 μ.μ.

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος Δομοκού, στις 7 μ.μ., στο Περιβόλι Δομοκού.

Την Τετάρτη 18 Γενάρη:

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος Αταλάντης, στις 5.30 μ.μ.

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος Μακρακώμης, στις 8 μ.μ.

Την Πέμπτη 19 Γενάρη, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας καλεί σε σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Σαμαράς» (Λαμία), στις 7 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ