Σάββατο 14 Γενάρη 2023 - Κυριακή 15 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Eurokinissi

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών απαίτησαν την Παρασκευή εκπαιδευτικά σωματεία με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας. Εκπρόσωποί τους αναφέρθηκαν στην ομηρία στην οποία έχουν τεθεί χιλιάδες νεοδιόριστοι, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο δεν πρόκειται να προχωρήσει η μονιμοποίησή τους μετά από δύο χρόνια υπηρεσίας όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά θα συνδεθεί με την αξιολόγησή τους.

Στη συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών με την υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή επιβεβαιώθηκαν οι προθέσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης να κάνει «όχημα» για την προώθηση της ατομικής αξιολόγησης τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν μετά από αγώνες, μετά από χρόνια δουλειάς σαν συμβασιούχοι, με υποχρεωτική υπηρεσία μακριά από τις οικογένειές τους.

Εγινε σαφές, όπως τόνιζαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, ότι είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να συνδεθεί η μονιμοποίηση με την ατομική αξιολόγηση την οποία έχει απορρίψει ο κλάδος μέσα από τους αγώνες για τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα της. Σημείωναν πως οι εκπαιδευτικοί μέσα από συλλογικό αγώνα θα ακυρώσουν τους σχεδιασμούς που τσακίζουν το δικαίωμα στη δουλειά, τους σχεδιασμούς για νέο σύστημα διορισμού που ετοιμάζεται, διεκδικώντας μόνιμη σταθερή δουλειά, μονιμοποίηση των αναπληρωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ