Παρασκευή 22 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Σκέψου, ονειρέψου, αγωνίσου»

Χτες στη Φιλοσοφική Σχολή η ΠΚΣ με τρεις εκδηλώσεις ενημέρωσε και συζήτησε με τους φοιτητές

Στα «κόκκινα» χτες η Φιλοσοφική
Στα «κόκκινα» χτες η Φιλοσοφική
Μέρα παρέμβασης, συζήτησης, ενημέρωσης ήταν η χτεσινή για τη Φιλοσοφική Σχολή. Εκεί η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας διοργάνωσε τρεις εκδηλώσεις για να επικοινωνήσει και να συζητήσει με τους φοιτητές γι' αυτά που τους απασχολούν μέσα και έξω από τα αμφιθέατρα.

«Σκέψου. Ονειρέψου. Αγωνίσου. Θέλουμε μια ζωή χωρίς υποκατάστατα. Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Το μήνυμα αυτό έστειλε χτες η ΠΚΣ από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής, στους φοιτητές της σχολής, ενημερώνοντας και συζητώντας μαζί τους για το οξυμένο πρόβλημα των ναρκωτικών. Μάλιστα, τους κάλεσαν να «ρίξουν» την ψήφο τους και να πάρουν μέρος σε δημοψήφισμα, έχοντας δύο επιλογές: Υπέρ του χασίς, της ηρωίνης, των υποκατάστατων ή κατά της αλλοτρίωσης, της εξαθλίωσης, της φυγής. Μάλιστα, ψήφισαν και εκπρόσωποι της φοιτητικής παράταξης του ΣΥΝ, καθώς και της ΠΑΣΠ, οι οποίοι όμως έριξαν «δαγκωτό»... Υπέρ.

«Με την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η κοινωνία μας θέλει ανθρώπους μαστουρωμένους, να ζουν με υποκατάστατα, να μην αγωνίζονται, να μη σκέφτονται, να μην ονειρεύονται. Ανθρώπους που να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους και την αλλαγή αυτής της κοινωνίας», μας είπε η Εύη Πανταζή.

«Το Παραμύθι των Ινδοευρωπαίων», ήταν το θέμα που ανέλυσε στους φοιτητές, του Τμήματος Ιστορικού - Αρχαιολογικού - Φιλολογικού της Φιλοσοφικής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης. Ενα θέμα, που όπως μας είπε ο Δημήτρης Καρακάσογλου, μέλος της ΠΚΣ, επιλέχτηκε γιατί «θέλαμε να ανοίξουμε μια κουβέντα για το περιεχόμενο σπουδών, για το τι διδασκόμαστε και για ποιο σκοπό. Μάλιστα, η ανταπόκριση απ' τους φοιτητές είναι μεγάλη. Κάτι που είναι σχεδόν άγνωστο μέχρι σήμερα στα αμφιθέατρα από τη "δράση" των άλλων παρατάξεων».

Οι όροι εργασίας στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, καθώς και συνολικότερα το ζήτημα της ιδιωτικής εκπαίδευσης ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που έγινε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν τα Ξενόγλωσσα Τμήματα της Φιλοσοφικής. Στόχος του θέματος που επιλέχτηκε, όπως μας επισήμανε η Δώρα Ζήκου, ήταν για «να ενημερώσουμε τους φοιτητές και κυρίως να τους αφυπνίσουμε με το ζήτημα των φροντιστηρίων. Και αυτό γιατί οι φοιτητές έχουν την εντύπωση ότι θα βρουν διέξοδο για δουλιά στα φροντιστήρια αποφοιτώντας από το πανεπιστήμιο. Εμείς θέλουμε να τους ενημερώσουμε για το τι θα συναντήσουμε στην ιδιωτική ξενόγλωσση εκπαίδευση. Οπου και να πάμε για δουλιά ο εργοδότης μας θα μας εκμεταλλεύεται. Χρειάζεται ο συντονισμένος αγώνας γιατί αλλιώς δε θα καταφέρουμε τίποτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ