Παρασκευή 22 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΙΛΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Αρχισε η συρρίκνωση από την «Αεροπλοΐα»

Από τη θυγατρική «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα» αρχίζει η δραστική συρρίκνωση του ομίλου εταιριών της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), προκειμένου να διευκολυνθεί το προωθούμενο από την κυβέρνηση ξεπούλημα του ομίλου κομμάτι - κομμάτι.

Στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου για την ενοποίηση του πτητικού έργου της ΟΑ, της «Αεροπλοΐας» και των «Μακεδονικών Αερογραμμών», η διοίκηση της «Αεροπλοΐας» ανακοίνωσε ότι από την 1η Απρίλη καταργούνται επτά απευθείας πτήσεις της εταιρίας από τη Θεσσαλονίκη για ευρωπαϊκούς προορισμούς. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη η «Αεροπλοΐα» έχει δική της βάση και εκεί σταθμεύουν και τα τρία καινούρια αεροσκάφη Β717 και ένα ΑΤR. Με το κλείσιμο της βάσης, τα αεροσκάφη της εταιρίας θα σταθμεύουν στο πανάκριβο αεροδρόμιο Σπάτων «Ελευθέριος Βενιζέλος», κάτι που σημαίνει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για την εταιρία, λόγω των αυξημένων τελών του γερμανικού αεροδρομίου.

Τα δρομολόγια της «Αεροπλοΐας» από τη Θεσσαλονίκη, που καταργούνται οριστικά από την 1η Απρίλη, είναι προς Παρίσι, Βρυξέλλες, Αμστερνταμ, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Βερολίνο και Βουκουρέστι. Οι πτήσεις αυτές θα εκτελούνται από την Αθήνα, ενώ ανάλογες περικοπές αναμένονται και για τις πτήσεις εσωτερικού.

Οπως είναι αυτονόητο, με τις περικοπές δρομολογίων της «Αεροπλοΐας», θα ωφεληθούν οι ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες, που θα καρπωθούν την επιβατική κίνηση, η οποία τώρα εξυπηρετείται από την «Αεροπλοΐα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ