Σάββατο 21 Γενάρη 2023 - Κυριακή 22 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Να απελευθερωθούν άμεσα οι άδικα φυλακισμένοι εργαζόμενοι

Επιστολή του ΚΚΕ στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ελλάδα

Την άμεση απελευθέρωση των άδικα φυλακισμένων εργαζομένων στη Βενεζουέλα απαιτεί το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, με επιστολή που έστειλε στον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φρ. Φερνάντες.

Στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

«Τα τελευταία χρόνια είναι πολλές δεκάδες οι περιπτώσεις εργαζομένων στη Βενεζουέλα που κρατούνται φυλακισμένοι ή σε κατ' οίκον περιορισμό, επειδή υπερασπίστηκαν τα εργασιακά τους δικαιώματα ή αντιστάθηκαν σε φαινόμενα διαφθοράς στον κρατικό μηχανισμό, ιδιαίτερα στην PDVSA. Τους απαγγέλλονται συκοφαντικές κατηγορίες, εκτίουν άδικες ποινές και διώκονται με διαδικασίες που παραβιάζουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Aryenis Torrealba, Alfredo Chirinos, Francia Mata, Marcos Sabariego, Gil Mujica, Johana Gonzalez, Roger Gonzalez, Luis Rivas, Eugenio Montes, Miguel Alvarez, Luis Cardenas, Eudis Girot και πολλών ακόμα.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις άδικες διώξεις των εργαζομένων που υπερασπίστηκαν τα συμφέροντά τους στους χώρους δουλειάς και καλεί την κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας να πάρει μέτρα για την άμεση απελευθέρωσή τους και την παύση των διώξεων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τους διωκόμενους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που διεξάγουν έναν σημαντικό αγώνα για την απελευθέρωσή τους και μέσα από τις καμπάνιες που διεξάγει η Επιτροπή Συγγενών και Φίλων για την Απελευθέρωση των Φυλακισμένων Εργαζομένων, όπως η πρόσφατη #NavidadSinTrabajadorxsPresxs».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ