Σάββατο 21 Γενάρη 2023 - Κυριακή 22 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΥΝΑΚΡΟΑΣΕΩΝ - ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκάλυψη και «θάψιμο» γιατί όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους

«Εκκωφαντική επιβεβαίωση» των καταγγελιών του ΚΚΕ, για τις παρακολουθήσεις στην έδρα της ΚΕ

Χρειάστηκαν 6 χρόνια, μετά το πρώτο κρούσμα «συνακροάσεων» - υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και βέβαια αλλεπάλληλες καταγγελίες και παρεμβάσεις του ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να υπάρξει η παραδοχή από επίσημα χείλη ότι η υπόθεση των συνακροάσεων στο ΚΚΕ αφορούσε «παρακολουθήσεις», «παγίδευση», κοινώς ότι... «κάποιος ακούει» ή επιχειρεί να «ακούει» ένα ολόκληρο πολιτικό κόμμα, τα κεντρικά του γραφεία, όπου στεγάζεται και ολόκληρη η Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Οι απαντήσεις ακόμα και των εισαγγελέων που κλήθηκαν στην επιτροπή, δεν χωράνε καμία αμφιβολία για την παρακολούθηση του ΚΚΕ: «Φυτεύτηκε κάτι με κάποιο τρόπο, κατέστη τεχνικά εφικτό στο ξεκίνημα τουλάχιστον, αλλά αυτό επιβεβαιώνουν και οι συνάδελφοι που το χειρίστηκαν στην πορεία ότι (...) κάποιος ακούει. Συζητάμε για παγίδευση», είπε ο Γιώργος Νούλης, εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών. «Φαίνεται κάποιοι, κακόβουλα, να έχουν παρακολουθήσει τις τηλεφωνικές συνδέσεις του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα», είπε ο Χαράλαμπος Μαστοραντωνάκης, ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε πως «Λόγω της από 1/07/2019 τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα το αδίκημα πλέον έχει καταστεί πλημμέλημα και έχει παραγραφεί», οδηγώντας ολοταχώς στο «κουκούλωμα».

Αυτά αναδείχθηκαν την περασμένη Πέμπτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία συνεδρίασε για το θέμα αυτό. Μία συνεδρίαση που βέβαια ήρθε εξίσου «καθυστερημένα», με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης, αφού είναι η πρώτη φορά από το 2016 που καταγγέλθηκαν οι υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ και επιτροπή της Βουλής εξετάζει αποκλειστικά τη συγκεκριμένη, τόσο σοβαρή υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι και στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές - παρακολουθήσεις, παρότι η υπόθεση του ΚΚΕ ήταν ένα από τα βασικά της αντικείμενα με βάση την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, στην ουσία ποτέ δεν ερευνήθηκε, αλλά εξοβελίστηκε εντελώς από τη συζήτηση, ήταν σαν να μην υπάρχει. Οι δε μάρτυρες που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την Πέμπτη, ήταν μέρος εκείνων που είχε ζητήσει το ΚΚΕ να κληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή, δηλαδή εδώ και μήνες, με την κυβερνητική πλειοψηφία να βάζει τότε «μπλόκο» στην κλήτευσή τους, με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Η προσπάθεια υποβάθμισης της υπόθεσης συνεχίζεται

Φυσικά, οι παραδοχές για την παρακολούθηση σε βάρος του ΚΚΕ δεν αναίρεσαν την κατεύθυνση υποβάθμισης της υπόθεσης και συγκάλυψης της αλήθειας, που υπηρετούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις, όπως και όλες οι συναρμόδιες αρχές που είχαν ευθύνη και εμπλοκή στη σχετική έρευνα.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η ΝΔ προσπάθησε να εγκλωβίσει τη συζήτηση μόνο στα περιστατικά υποκλοπών του 2016 και του 2017 - δεν είχε πρόβλημα ακόμα και να «παραδεχτεί» πως την περίοδο εκείνη «υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ» - για να βγει «λάδι» και να μην αναδειχθούν οι δικές της ευθύνες για το θάψιμο της υπόθεσης, ενώ φυσικά τα απανωτά κρούσματα υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ συνεχίστηκαν και τα έτη 2020 και 2022, δηλαδή επί διακυβέρνησης ΝΔ. Αλλά γι' αυτά σιωπή...

Την κατεύθυνση υποβάθμισης και συγκάλυψης υπηρέτησε με τη στάση του και ο ΣΥΡΙΖΑ, με το «σόου» αποχώρησής του με αφορμή το αίτημα παρουσίας του νυν προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμου, στην Επιτροπή. Αξιοποιώντας το συγκεκριμένο, σωστό κατά τ' άλλα, αίτημα που και το ΚΚΕ στήριξε, στην ουσία συνέχισε στον δρόμο του «κουκουλώματος» που και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση έχει ακολουθήσει.

Αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ, μέσα στην Επιτροπή κατέληξε να συμβάλλει στο θάψιμο της υπόθεσης ακόμα και αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα, ότι δήθεν και από τη συζήτηση «δεν ανευρέθηκαν ίχνη ύποπτα» που μπορεί να σήμαιναν παγίδευση και παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε αυτό το φόντο, όλες οι αρμόδιες αρχές (Εισαγγελία, ΑΔΑΕ, Κρατική Ασφάλεια) για μια ακόμα φορά ισχυρίστηκαν πως «όλα είναι καλώς καμωμένα», πως όλοι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να διαλευκανθεί η υπόθεση, υπερασπιζόμενες η καθεμία τόσο τις δικές της ενέργειες όσο και των άλλων. Δηλαδή το γαϊτανάκι των ευθυνών όλων αυτών των 6 χρόνων συνεχίστηκε και με ένα γαϊτανάκι δικαιολογιών και αλληλοκάλυψης.

Απάντηση σε αυτήν την προσπάθεια δίνουν τα ίδια τα στοιχεία, τα ερωτήματα και ζητήματα που έχει αναδείξει το ΚΚΕ και πρόβαλε και στην Επιτροπή ο βουλευτής του Κόμματος Μανώλης Συντυχάκης, που αποκαλύπτουν τις μεγάλες ευθύνες όλων των κρατικών αρχών στην υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του Κόμματος. Απάντηση εξάλλου δίνει το ίδιο το γεγονός ότι μεσολάβησαν σχεδόν 7 χρόνια για να υπάρξει έστω και μία παραδοχή για τις παρακολουθήσεις σε βάρος του ΚΚΕ, που κι αυτή έγινε προσπάθεια να ανασκευαστεί, μεταξύ άλλων και με τους απαράδεκτους ισχυρισμούς περί απλής «φάρσας»....

Ολοι μαζί βγάζουν λάδι τη «νομιμότητα» των παρακολουθήσεων

Ολα τα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, όλες οι κρατικές αρχές συντονισμένα, σχεδόν «με μια φωνή» προσπάθησαν να βγάλουν λάδι τη «νομιμότητα» των παρακολουθήσεων, το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που όλες οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα έχουν ψηφίσει και συνδιαμορφώσει στις «ράγες» των κατευθύνσεων της ΕΕ. Εσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι η υπόθεση του ΚΚΕ «δεν αφορά νόμιμη επισύνδεση», δηλαδή δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με τους μηχανισμούς του κράτους και των κυβερνήσεων. Και όλα αυτά ενώ η όποια έρευνα πραγματοποιήθηκε για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ και παραμένει σε εξέλιξη άφησε εξαρχής «απέξω» κάθε ευθύνη του κράτους και των κυβερνήσεων, δηλαδή δεν εξετάστηκε ποτέ τυχόν άμεση εμπλοκή τους στα κρούσματα...

Είναι χαρακτηριστικό ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Βουλής αλλά στελέχη του φρόντισαν σε παρεμβάσεις τους σε εκδηλώσεις να προβάλλουν το επιχείρημα πως η υπόθεση του ΚΚΕ είναι μια «εντελώς άλλη υπόθεση», που αφορά σε «παραβίαση από ιδιώτη» και επ' ουδενί «δεν συζητάμε για την ΕΥΠ».

Η συγκεκριμένη υπόθεση με όλες τις πρόσφατες εξελίξεις αποτελεί πεδίο για να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα ο λαός, πως όλες οι κυβερνήσεις δεν θέλουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια και ειδικά στην περίπτωση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ. Γιατί η υπόθεση των υποκλοπών του ΚΚΕ αποκαλύπτει ότι όλες οι κυβερνήσεις προασπίζονται την «κανονικότητα» της παρακολούθησης και της προληπτικής καταστολής, ανοιχτά ή με ...«περιστροφές». Αποκαλύπτει τον ρόλο του κράτους με όλες του τις αρχές, ενάντια σε όποιον «ενοχλεί», γιατί πρωτοστατεί στην υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών, «χαλάει» τα σχέδια για συναίνεση και θυσίες από τον λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου και μπορεί μαζί με τον λαό να «κάψει» τα αντιλαϊκά σενάρια και να τους ανατρέψει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ