Τρίτη 24 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Επίσημα στοιχεία για την πολύ μεγάλη έξαρση της πανδημίας

Την πολύ μεγάλη έξαρση της πανδημίας στην Κίνα αποτυπώνουν και τα επίσημα κρατικά στοιχεία για την τεράστια άνοδο των μολύνσεων, τη μεγάλη αύξηση των νοσηλειών με Covid-19, καθώς και για τους χιλιάδες θανάτους που προστίθενται κάθε βδομάδα (ακόμα και αν το τελευταίο στοιχείο θεωρείται αρκετά υποτιμημένο σε σχέση με την πραγματικότητα).

Οπως και στον υπόλοιπο καπιταλιστικό κόσμο, η υγεία του λαού και στην Κίνα μένει απροστάτευτη: Μετά από σχεδόν 3 χρόνια πολιτικής «μηδενικής Covid», το «άνοιγμα» και η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων γίνεται με όρους που αφήνει εκτεθειμένο τον λαό, στην ισχυρότατη καπιταλιστική οικονομία, της Κίνας, που διαφήμιζε στις αρχές της πανδημίας την οικοδόμηση νοσοκομείου μέσα σε μόλις 10 μέρες στη Γουχάν...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι κινεζικές αρχές, στο διάστημα 13 - 19 Γενάρη καταγράφηκαν σχεδόν 13.000 επιπλέον θάνατοι από Covid-19 σε νοσοκομεία, ενώ δεν καταγράφονται οι θάνατοι εκτός νοσοκομείων. Στις 14 Γενάρη η Κίνα είχε ανακοινώσει σχεδόν 60.000 θανάτους από Covid-19 από τις 8 Δεκέμβρη έως τις 12 Γενάρη.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ωστόσο ιδιαίτερα υποτιμημένα τα παραπάνω στοιχεία, με βάση και τη μεγάλη αύξηση σε νοσηλευόμενους αλλά και τις επίσημες παραδοχές για τεράστια διασπορά του κορονοϊού στον πληθυσμό.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων με Covid-19 ανερχόταν σε 63.307 τη βδομάδα 9/1 - 15/1, αυξημένος κατά 70% σε σύγκριση με την προηγούμενη, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που επικαλείται τα επίσημα στοιχεία από το Πεκίνο.

Ακόμα πιο χαρακτηριστικά, ο Γου Ζουνγιού, επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, εκτίμησε ότι το 80% του πληθυσμού της Κίνας έχει ήδη μολυνθεί με κορονοϊό.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι με τις μαζικές μετακινήσεις ανθρώπων στη διάρκεια της τρέχουσας εορταστικής περιόδου του κινεζικού Νέου Ετους μπορεί να αυξηθούν οι μολύνσεις σε ορισμένες περιοχές της χώρας, επικαλούμενος ωστόσο το ήδη πολύ μεγάλο ποσοστό διασποράς του κορονοϊού στον πληθυσμό εκτίμησε ότι η πιθανότητα μιας μεγάλης αναζωπύρωσης της Covid-19 στην Κίνα κατά τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες είναι μικρή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ