Τετάρτη 25 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών (Πανεπιστημίου 37) πραγματοποιούν σήμερα, στις 12.30 μ.μ., τα Διοικητικά Συμβούλια συνδικαλιστικών οργανώσεων από τον «στενό» και «ευρύτερο» δημόσιο τομέα. Στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους βρίσκονται αυτές για ουσιαστικές αυξήσεις μισθών με βάση την αναπλήρωση των απωλειών των τελευταίων χρόνων, τη μεγάλη ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Επίσης, για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, γνήσιες και ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις και στον δημόσιο τομέα, με τη δυνατότητα να περιλαμβάνουν μισθολογικές αυξήσεις, χωρίς απαγορεύσεις, προαπαιτούμενα και όρους. Για τους συμβασιούχους απαιτούν τη μονιμοποίησή τους, αλλά και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις πολύ μεγάλες ανάγκες. Κατάργηση των νόμων που βάζουν εμπόδια και απαγορεύσεις στη διεκδίκηση μισθολογικών αυξήσεων, καθώς και του νόμου Χατζηδάκη και όσων βάζουν εμπόδια και απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι Σύλλογοι ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, «ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ», «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», «ΜΟΔ ΑΕ», τα Σωματεία «ΗΔΙΚΑ ΑΕ», στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ΙΓΜΕ. Τα Σωματεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Τεχνικού Βοηθητικού και Λοιπού Προσωπικού, Συντελεστών Εργαζομένων και Εργαζομένων. Τα Σωματεία Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Εθνικού Θεάτρου, Εταιρείας Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ, η Ενωση Εργαζομένων ΕΡΤ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών ΕΡΤ. Οι Ομοσπονδίες Θεάματος Ακροάματος και ΠΟΣΠΕΡΤ.

Απεργία χτες στην ΗΔΙΚΑ

24ωρη απεργία πραγματοποίησαν με επιτυχία οι εργαζόμενοι στην ΗΔΙΚΑ, δίνοντας τη μάχη της περιφρούρησής της από νωρίς το πρωί στο κτίριο που στεγάζει την υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας. Στο πλάι τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και το Σωματείο «Κτιριακών Υποδομών». Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Πραγματικές και ουσιαστικές μισθολογικές αυξήσεις που θα δοθούν στο σύνολο του προσωπικού χωρίς καμία εξαίρεση. Προσλήψεις τακτικού προσωπικού. Παράταση των συμβάσεων των υπηρετούντων ΙΔΟΧ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ