Τετάρτη 25 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να ανακληθεί η εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση συνδικαλιστή

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας χτες στην Επιθεώρηση Εργασίας

Την ανάκληση της παράνομης και τρομοκρατικής απόλυσης του ταμία του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Κώστα Αθανασόπουλου, από την εταιρεία «Ηλεκτροδυναμική» (υπεργολάβο στο έργο του μετρό) απαίτησαν μαζικά οι εργαζόμενοι, με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες το πρωί έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας Καλαμαριάς, όπου έγινε η τριμερής συνάντηση.

Στο πλευρό του απολυμένου βρέθηκαν οι συνάδελφοί του από το συνεργείο της επιχείρησης, που συμμετείχαν καθολικά στη στάση εργασίας (8 - 11 π.μ.), συνάδελφοί του από το μετρό, συνολικά από τον κλάδο των κατασκευών αλλά και εκπρόσωποι εργαζομένων άλλων κλάδων, των συνταξιούχων κ.ά.

Η εργοδοσία, στη διάρκεια της τριμερούς, επικαλέστηκε ότι με βάση την πορεία του έργου ...δεν τον χρειάζεται και γι' αυτό τον απέλυσε. Η πραγματικότητα όμως είναι, όπως δήλωσε και ο Θανάσης Κουτσουράς, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, ότι ο ταμίας του Συνδικάτου απολύθηκε επειδή πρωτοστάτησε στην οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση υπογραφής επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Τη συμπαράσταση στον απολυμένο μετέφερε ο Γιώργος Μπρανίκας, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ).

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του, στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης και καλεί φορείς και σωματεία της πόλης να στηρίξουν τους αγώνες ενάντια σε απολύσεις, για υπογραφή Συμβάσεων Εργασίας, για τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ