Σάββατο 28 Γενάρη 2023 - Κυριακή 29 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη των ΚΩΣΤΑ ΓΚΙΖΙΩΤΗ, ΑΣΗΜΙΝΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗ, ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΝΤΩΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, από τη Θίσβη Θηβών, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, που στήριξαν ως μέλη, οπαδοί και ανταρτόπουλα, το ποσό των 400 ευρώ.

Τα παιδιά τους, τα εγγόνια, τα δισέγγονα

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΑΝΤΙΡΗ και της αδερφής του ΦΙΛΙΩΣ ΤΣΑΝΤΙΡΗ, από την Ικαρία, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Τα παιδιά Βαρβάρα και Ελένη, τα εγγόνια Μανώλης και Χρήστος

***

ΦΩΤΟ

Πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τον χαμό του αγαπημένου μας συντρόφου και πατέρα, ΜΑΚΗ ΜΑΪΛΗ, άξιου μέλους και στελέχους του ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στο ασυμβίβαστο, ανυποχώρητο κόμμα μας, το τιμημένο ΚΚΕ. Επίσης, προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΝΕ για το 13ο Συνέδριό της, στους νεολαίους συντρόφους μας, για τους οποίους ο Μάκης έδειχνε ιδιαίτερη φροντίδα, για τη σωστή αφομοίωση και ένταξή τους στην ΚΝΕ και στο Κόμμα.

Για πάντα σε αγαπάμε, σε θυμόμαστε.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του φίλου και συντρόφου MANOY ΔOYKA, που «έφυγε» από τη ζωή την 1/2/2021, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της KOB Κέντρου Νέας Σμύρνης.

Γιάννης Λέκκος, Bάσω Tζέλα, Aιμιλία Λέκκου

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
***

ΦΩΤΟ

Πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από τον θάνατο της ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ (Εσπιέλη). Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη». Θα την θυμάμαι πάντοτε με θαυμασμό για την πορεία και για την αγάπη που είχε για τον άνθρωπο. Ημουν τυχερή που τη γνώρισα.

Γ. Α.

***

ΦΩΤΟ

Για τον αγαπημένο μας αδερφό ΝΙΚΟ ΤΣΙΩΚΟ, που «έφυγε» από τη ζωή ξαφνικά, αναπάντεχα και άδικα από τροχαίο στις 17/1/2023, ο Γιώργος Τσιώκος και η Ντίνα Τσιώκου προσφέρουμε 500 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο Νίκος ήταν ένας αγνός αγωνιστής, κομμουνιστής που συμμετείχε στους αγώνες του λαϊκού κινήματος πριν από τη δικτατορία. Το 1967 η χούντα τον συνέλαβε για την αντιδικτατορική του δράση. Τον βασάνισε σκληρά. Φυλακίστηκε στις φυλακές Αβέρωφ και στην Αίγινα. Εμεινε όρθιος και αταλάντευτος. Μια ζωή στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

  • Για τον αγαπημένο μας αδερφό και θείο ΝΙΚΟ ΤΣΙΩΚΟ που «έφυγε» από τη ζωή ξαφνικά και άδικα από τροχαίο στις 17/1/2023, ο Κώστας Τσιώκος, η Αφροδίτη, τα παιδιά και τα εγγόνια τους προσφέρουμε 500 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο Νίκος ήταν ένας αγνός αγωνιστής, κομμουνιστής που συμμετείχε στους αγώνες του λαϊκού κινήματος πριν από τη δικτατορία, στους Λαμπράκηδες στο Περιστέρι και στους νυχτερινούς μαθητές. Το 1967 η χούντα τον συνέλαβε για την αντιδικτατορική του δράση. Τον βασάνισε σκληρά. Φυλακίστηκε στις φυλακές Αβέρωφ και στην Αίγινα. Εμεινε όρθιος και αταλάντευτος. Μετά τη μεταπολίτευση δούλεψε στο κίνημα των ΕΒΕ. Μια ζωή στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Η οικογένεια του ΑΝΕΣΤΗ και της ΘΩΜΑΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗ προσφέρει στη μνήμη τους 50 ευρώ προκειμένου να στηριχτεί το ΚΚΕ μπροστά στους δύσκολους πολιτικούς αγώνες που καλείται να δώσει, όπως αυτή των βουλευτικών εκλογών, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Ο Ανέστης ανέλαβε, από την πολιτική προσφυγιά στην Πολωνία, υπεύθυνες θέσεις στο κίνημα των ναυτεργατών, και ως πρόεδρος του παραρτήματος πολιτικών προσφύγων στην Πολωνία, συνεχίζοντας τη δράση του με τον επαναπατρισμό του και η Θωμαή, αταλάντευτη αγωνίστρια, δίπλα στους αγώνες του λαού μας, με μπροστάρη το ΚΚΕ.

Η οικογένεια Θοδωρής, Γκραζίνα, Αθηνά και Αλεξάνδρα

***

Στη μνήμη του παππού μας ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ, από το Ευπάλιο Φωκίδας, και της γιαγιάς μας ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, από τον Μαραθιά Φωκίδας, προσφέρουμε μέσω της ΚΟΒ Θρακομακεδόνων 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Τριανταφύλλου Γιούλη, Τριανταφύλλου Γιάννης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ, με το ψευδώνυμο Κίτρινος, από το Κίτρος Πιερίας, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την ενίσχυσή του. Ο Κώστας Μανωλόπουλος πολέμησε στον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ και μετά την υποχώρηση έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, όντας μέλος του Πολωνικού Εργατικού Κόμματος. Πέθανε στην πόλη Πόζναν της Πολωνίας στις 29/7/1979. Στη μνήμη του, για τις ανάγκες του αγώνα που με συνέπεια υπηρέτησε, προσφέρουμε ενίσχυση για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον λαό μας.

ΠΕΡΡΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ
ΠΕΡΡΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ
Ο γιος του Νίκος Μανωλόπουλος

***

ΦΩΤΟ 2

Για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος προσφέρω 100 ευρώ στη μνήμη των αγαπημένων γονιών ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (φωτ.) και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ (φωτ.) και της θείας μου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΥΤΑΛΑ, από το Βερτίσκο Λαγκάδα, καθώς και του κουμπάρου μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΛΛΙΑΡΗ.

Αντωνιάδου Λίτσα

***

Στη μνήμη της συζύγου μου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΥΤΑΛΑ, από το Βερτίσκο, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΤΕ Λαγκαδά.

Κουτάλας Μήτσος

***

Στη μνήμη των κομμουνιστών γονιών μου ΜΑΝΩΛΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ προσφέρω 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πετραλώνων.

Λεωνίδας

***

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητή της Γ' Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού και Μακρονησιώτη, και στη μνήμη της αγαπητής γυναίκας του ΕΥΣΤΑΘΙΑΣ, που «έφυγε» στις 13 Γενάρη 2023 πλήρης ημερών, αντί για στεφάνι, προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών.

Π. Τ.

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από κοντά μας στις 12/12/2022 ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1933 και από το 1938 ζούσε στη Ν. Σμύρνη. Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες και έτσι γνώρισε τα βάσανα της προσφυγιάς από μικρός. Ο αδελφός του Αποστόλης, μαχητής του ΕΛΑΣ, πήρε μέρος στις μάχες του Δεκέμβρη του 1944, τον εκτέλεσαν οι Εγγλέζοι στο νοσοκομείο τραυματισμένο, μετά από μάχη στο Κουτσοπόδι (Δάφνη) σε ηλικία 23 ετών. Εργάστηκε για 40 χρόνια ως φωτογράφος. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας. Τιμήθηκε για την προσφορά του, το Μάη του 2011. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Ν. Σμύρνης για πολλά χρόνια.

ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στη μνήμη του η οικογένειά του και οι συναγωνιστές του προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Φάρου Ν. Σμύρνης.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΤΣΗ (φωτ.), που «έφυγε» από τη ζωή τον Ιούλη του 2013, του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΤΣΗ - Καπετάν Αγραφιώτη (φωτ.) και του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΟΤΣΗ που «έφυγε» από τη ζωή στις 29/12/2022, ο Παναγιώτης Μπότσης, οι Π. Μ. και Β. Μ. προσφέρουν 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Φαρμάκου.

Ο Κώστας Μπότσης γεννήθηκε το 1943 στην Καστανιά Καρδίτσας, ήταν απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ. Πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Ηταν μέλος του ΚΚΕ από το 1974 μέχρι το τέλος της ζωής του και στέλεχος του ΠΑΜΕ στους λογιστές.

Ο Βασίλης Μπότσης γεννήθηκε στην Καστανιά Καρδίτσας το 1916. Ηταν έφεδρος αξιωματικός της Σχολής Πεζικού Σύρου. Στην Αλβανία ήταν διοικητής λόχου στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Οργανώθηκε στο ΕΑΜ το 1941. Το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Τον Γενάρη του 1943 κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ. Εγινε καπετάνιος του 1ου Τάγματος του 38ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ. Μετά τη Βάρκιζα έγινε στόχος δολοφονικής επίθεσης και ξαναβγαίνει στο βουνό, υπεύθυνος των ομάδων καταδιωκόμενων αγωνιστών στην περιοχή Αγράφων. Στις 15/8/1946 γίνεται ανασυγκρότηση των ομάδων των καταδιωκόμενων αγωνιστών και τέλη Σεπτέμβρη 1946 πάνω από 200 αντάρτες στη Γενική τους Συνέλευση εκλέγουν τη διοίκηση του Αρχηγείου Αγράφων και διοικητής εκλέγεται ο Βασίλης Μπότσης (Αγραφιώτης) μέχρι το 1947. Στη συνέχεια επιτελάρχης της 138ης Ταξιαρχίας, με τον βαθμό του ταγματάρχη Πεζικού. Σκοτώθηκε στις 7/2/1949 στα Σίδερα Ευρυτανίας από έκρηξη παγιδευμένης νάρκης. Με διάταγμα της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης (19/3/1949), ονομάστηκε συνταγματάρχης Πεζικού - τιμημένος νεκρός.

  • Επίσης, οι Ν. Κ. και Λ. Μ. προσφέρουν 100 ευρώ στη μνήμη των ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΤΣΗ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΟΤΣΗ.

ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΛΑΘΡΙΤΗ - ΒΑΡΔΑΡΟΥ ο σύζυγος και οι κόρες της, αντί για μνημόσυνο, προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΜΕΘΩΝΙΟΥ προσφέρω το ποσό των 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Φραντάτου Ικαρίας.

Ο γιος του Αργύρης Μεθώνιος

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αδελφών ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΥΛΗ, μέλους του ΚΚΕ και μαχητή του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, και ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΥΛΗ, εκτελεσθέντος στο Μεζούρλο, τόπο εκτέλεσης κομμουνιστών και αγωνιστών την περίοδο 1946 - 1949, η οικογένειά τους προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ 3ου Διαμερίσματος Λάρισας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΙΛΗ η κόρη του Δώρα και ο γαμπρός του Τάκης προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη των αγωνιστών ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΡΟΚΑΚΗ, ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη της Καντάνου, των αδελφών της μάνας μας, ΦΩΚΙΩΝΑ (φωτ.), ΣΤΡΑΤΗ (φωτ.) και ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΚΗ (φωτ.), οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα, της ΑΜΑΛΙΑΣ ΒΕΡΡΑΡΟΥ (φωτ.) και της ΚΑΙΤΗΣ ΚΟΝΤΟΥ, που ήταν κόρες του Γιάννη Περράκη, μελών του Κόμματος που «έφυγαν» πρόωρα, των γονιών μας, ΑΜΑΛΙΑΣ (φωτ.) και ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΕΡΡΑΚΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και στη μνήμη του αδερφού μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΡΡΑΚΗ (φωτ.) προσφέρουμε στο ΚΚΕ 500 ευρώ και στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Παλλήνης.

Γιάννης και Μιχάλης Περράκης


ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΦΩΚΙΩΝ
ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΦΩΚΙΩΝ

ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΘΩΜΑΗ
ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΘΩΜΑΗ

ΤΣΑΝΤΙΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΑΝΤΙΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ
ΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ

ΦΙΛΙΩ ΤΣΑΝΤΙΡΗ
ΦΙΛΙΩ ΤΣΑΝΤΙΡΗ

ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΣΗΣ

ΑΜΑΛΙΑ ΒΕΡΡΑΡΟΥ
ΑΜΑΛΙΑ ΒΕΡΡΑΡΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΥΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΥΛΗΣ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΥΛΗΣ
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΥΛΗΣ

ΒΑΡΔΑΡΟΥ - ΜΑΛΑΘΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΒΑΡΔΑΡΟΥ - ΜΑΛΑΘΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ

ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΙΖΙΩΤΗ
ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΙΖΙΩΤΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ (ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ (ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ)

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΚΗΣ ΜΑΪΛΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΜΑΪΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ

ΜΑΝΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
ΜΑΝΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΩΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΩΚΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΗΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2023-12-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2022-07-16 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-08-27 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-07-07 00:00:00.0)
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ (2008-12-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ