Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Καμία συνεργασία με τους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ»

Ανακοίνωση των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στον Σύλλογο Πληροφορικής του ΕΚΠΑ

«Καμία συμμετοχή του Πανεπιστημίου σε συνέδρια του ΝΑΤΟ» δηλώνουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στον Φοιτητικό Σύλλογο Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, με αφορμή την ανάρτηση ανακοίνωσης για workshop του ΝΑΤΟ στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Οπως αναφέρεται εκεί, «το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) σε συνεργασία με τις αρχές τυποποίησης του ΝΑΤΟ πρόκειται να διοργανώσει συνέδριο σε μορφή workshop, με την ονομασία "NATO Use of Civil Standards". Ειδικότερα, το συνέδριο θα εξειδικευτεί σε θέματα υιοθέτησης πολιτικών προτύπων στις Αναδυόμενες Τεχνολογίες (Emerging and Disruptive Technologies - EDTs)...». Το συνέδριο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί μεταξύ 7 - 9 Φεβρουαρίου και ως σκοπός του περιγράφεται «η προβολή και ανάδειξη της Ελλάδας σε θέματα EDTs και για τον λόγο αυτό έχουμε εξασφαλίσει η δραστηριότητα να μην έχει διαβαθμισμένες πληροφορίες, ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή, πέραν των επιτελών από τα κράτη μέλη της Συμμαχίας, και ελληνικών φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα».

Οπως τονίζουν, μεταξύ άλλων, οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», «το ΝΑΤΟ στη χώρα μας, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας εντείνουν την προσπάθεια για τη συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων με τον βαμμένο με το αίμα λαών ιμπεριαλιστικό οργανισμό, να αξιοποιήσουν ερευνητικό προσωπικό και υποδομές στα σχέδιά τους, να αθωώσουν τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες στη συνείδηση των φοιτητών, του ερευνητικού προσωπικού, των καθηγητών. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκδηλώσεις σαν αυτές έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, παίρνοντας θάρρος από την "γη και ύδωρ" που έχουν προσφέρει στο ΝΑΤΟ η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν μετατρέψει τη χώρα από την Αλεξανδρούπολη στην Κρήτη σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, παρέχοντας κάθε στήριξη και υποδομή.

Δεν ξεχνάμε τι σημαίνει ΝΑΤΟ! Δεν ξεχνάμε ότι το ΝΑΤΟ είναι μια ιμπεριαλιστική συμμαχία, συνυφασμένη με στρατιωτικές επεμβάσεις, πραξικοπήματα, χημικά και πυρηνικά όπλα, διάλυση χωρών, μαζικές δολοφονίες, πρόσφυγες και πνιγμένα παιδιά!

Οι φοιτητές έχουμε πάρει θέση: Εξω το ΝΑΤΟ από τις σχολές μας! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας φοιτητές και ερευνητές στο ΕΜΠ, που έκλεισαν την πόρτα στο ΝΑΤΟ και στα ερευνητικά του προγράμματα, όπως στο πρόγραμμα "Ranger", το οποίο ακυρώθηκε μετά τη μαχητική παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων.

Καλούμε τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους ερευνητές, το διδακτικό προσωπικό να υψώσουν ανάστημα, να απαιτήσουν η δουλειά τους να μην αξιοποιηθεί για τον πόλεμο, την καταστολή και το φακέλωμα! Ερευνα προς όφελος των κοινωνικών αναγκών και όχι των μονοπωλίων και των συμμαχιών τους!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ