Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΒΕΤΙΑ
Κέντρα κράτησης προσφύγων εκτός Ευρώπης ζητά το μεγαλύτερο κόμμα

Την υιοθέτηση του συστήματος που θέλει να εφαρμόσει η Βρετανία απελαύνοντας αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα, μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους, ζητά το εθνικιστικό κόμμα UDC, η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ελβετία.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι φτάνουν στην Ελβετία υπερβολικά πολλοί μετανάστες, αλλά και ότι δεν έρχονται οι καλοί», είπε ο πρόεδρος της UDC, Μάρκο Κιέζα, σε συνέντευξη Τύπου.

Στην Ελβετία οι αιτούντες άσυλο προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν και την Τουρκία. Το υφυπουργείο Μετανάστευσης αναμένει ότι το 2023 ο αριθμός των αιτούντων άσυλο θα αυξηθεί και θα κυμανθεί μεταξύ 24.000 - 40.000 ανθρώπων, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτούς οι Ουκρανοί.

Η UDC ζητά οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου να υλοποιούνται σε μεταναστευτικά κέντρα που θα βρίσκονται εκτός της Ελβετίας, «σε περιοχές που βρίσκονται σε κρίση», αναφέρεται σε έγγραφο, όπου αναγράφονται ως παράδειγμα οι προσφυγικοί καταυλισμοί του ΟΗΕ.

Η UDC θεωρεί ότι θα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς η πιθανότητα συνεργασίας με κάποιες χώρες, όπως η Βρετανία, η Αυστρία ή η Δανία.

Για να αποφευχθούν οι «παράτυπες αφίξεις» η UDC πιστεύει ότι θα έπρεπε να δημιουργηθούν ζώνες τράνζιτ, όπου οι αιτούντες άσυλο θα μπορούν να υποβάλλουν το αίτημά τους, ιδίως στα αεροδρόμια.

«Δεν θα βρίσκονταν επομένως σε ελβετικό έδαφος και θα μπορούσαν να σταλούν αμέσως πίσω στη χώρα από την οποία προήλθαν, στην περίπτωση αρνητικής απάντησης», αναφέρει η πρότασή της που προτείνει ως παράδειγμα και το σύστημα της Αυστραλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ