Σάββατο 4 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 5 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδικητικές απολύσεις σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία

Από την πρόσφατη συγκέντρωση του Σωματείου στα γραφεία της εταιρείας, ενάντια στις απολύσεις
Από την πρόσφατη συγκέντρωση του Σωματείου στα γραφεία της εταιρείας, ενάντια στις απολύσεις
Σε μια ακόμα «δυναμική εταιρεία», από τον κλάδο των Κατασκευών, και μάλιστα με έμφαση στις «πράσινες επενδύσεις», πριν από μερικές μέρες απολύθηκαν 11 εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι και μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Το Σωματείο κάνει λόγο για εκδικητικές απολύσεις, αφού πρόκειται για εργαζόμενους που διεκδίκησαν συλλογικά τα δικαιώματά τους.

Δίνοντας άμεση απάντηση, το Σωματείο πραγματοποίησε κινητοποίηση έξω από την έδρα της εταιρείας «Green Properties» στην Καλλιθέα Αττικής με απαίτηση να επαναπροσληφθούν άμεσα οι απολυμένοι, με την εργοδοσία να αρνείται να πραγματοποιηθεί συνάντηση, αλλά να επιστρατεύει και αστυνομικές δυνάμεις για να «υποδεχτεί» τα συγκεντρωμένα μέλη του Σωματείου. Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως αναδεικνύει το Σωματείο, «για να εξασφαλίσει η εργοδοσία ότι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν θα έρθουν σε επαφή με τους συγκεντρωμένους και τον κίνδυνο να "μολυνθούν" από το μικρόβιο της διεκδίκησης ανθρώπινων όρων εργασίας και αμοιβής», προέβη σε εκτεταμένη εφαρμογή τηλεργασίας τη μέρα της κινητοποίησης, ενώ στους υπόλοιπους εργαζόμενους έδωσε οδηγία για προσέλευση στην εργασία αργότερα μέσα στη μέρα.

Το Σωματείο σημειώνει ότι οι απολυμένοι «τιμωρήθηκαν προς παραδειγματισμό» επειδή βγήκαν μπροστά στον αγώνα αμφισβητώντας την πραγματικότητα των μηνιαία ανανεωνόμενων συμβάσεων για μισθούς - «φιλοδωρήματα», της καθυστέρησης καταβολής του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών για το «μπλοκάκι», της παραβίασης των αδειών και του ωραρίου, της εντατικοποίησης.

Ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας για την ακύρωση των απολύσεων, για την κατοχύρωση αυξήσεων σε μισθούς και δικαιωμάτων, «είναι ταυτόχρονα αγώνας για το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, ώστε να αποτραπεί η επέκταση της αντεργατικής πολιτικής, και θα συνεχιστεί για τη δικαίωσή μας. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!».

Παρέμβαση για τις απολύσεις στη «Rivulis - Eurodrip»

Παρέμβαση στην πύλη του εργοστασίου της «Rivulis - Eurodrip» στα Οινόφυτα, απαιτώντας να ανακληθούν δύο απολύσεις εργαζομένων και να σταματήσουν η αυθαιρεσία, οι μεθοδεύσεις και το όργιο τρομοκρατίας της εργοδοσίας, πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Παρασκευής, το επιχειρησιακό Σωματείο και συνδικάτα της περιοχής.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις σχετικά με την παράνομη και εκδικητική απόλυση του προέδρου του, Γιώργου Νικολάου, καθώς και για τα όσα ακολούθησαν, με το όργιο τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η εργοδοσία, τις μηνύσεις και τις αγωγές σε βάρος συνδικάτων και συνδικαλιστών, τη συζήτηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά και τη νέα απόλυση συναδέλφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ