Τρίτη 7 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφίσματα για κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις

Με την υπερψήφιση μιας σειράς ψηφισμάτων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Υπερψηφίστηκε ψήφισμα ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη και στο σύνολο των αντεργατικών νόμων των τελευταίων χρόνων, όπως και για μη προσαρμογή του καταστατικού του ΕΚΑ στον συγκεκριμένο νόμο, το οποίο ψήφισμα προτάθηκε από τη ΔΑΣ και πρόκειται για την απόφαση που έχουν υιοθετήσει περισσότερα από 530 εργατικά σωματεία, το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ακόμα, έγινε δεκτό ψήφισμα για την κήρυξη απεργίας με ανοιχτή ημερομηνία, σε συνεννόηση με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ενα ακόμα ψήφισμα που κατέθεσε η ΔΑΣ και υπερψηφίστηκε ήταν για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, την απαίτηση να αποχωρήσει άμεσα το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Επίσης υιοθετήθηκαν ψηφίσματα μεταξύ άλλων για οργάνωση συγκέντρωσης στις 8 Μάρτη, Μέρα της Γυναίκας, με κάλεσμα στα σωματεία να συμμετάσχουν με στάση εργασίας και άλλες δράσεις.

Τέλος, έγιναν δεκτά ψηφίσματα στήριξης του αγώνα των καλλιτεχνών, καταγγελίας των απολύσεων στην «Green Properties» και στη ΔΕΠΑ Υποδομών, ενίσχυσης του αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», καταδίκης διαγραφών μελών του ΔΣ και απλών μελών της ΕΤΕΚT από το προεδρείο κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ