Τρίτη 7 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αιματηρή εισβολή του στρατού στην Ιεριχώ

Φονική εισβολή στον καταυλισμό Ακάμπατ Τζαμπρ της Ιεριχούς στη Δυτική Οχθη πραγματοποίησαν χτες τα ξημερώματα δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, μετά από στενό αποκλεισμό της πόλης επί τουλάχιστον μία βδομάδα, σκοτώνοντας πέντε άνδρες, μέλη της «Χαμάς», και τραυματίζοντας άλλους τρεις, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Τα μέλη της «Χαμάς» κατηγορούνταν για επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς καταδίκασε τη νέα εισβολή στη Δυτική Οχθη, μετά από εκείνη στις 26 Ιανουαρίου σε προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν με 10 νεκρούς, ως «καινούργιο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού» από τη νέα κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ζήτησε από τις ΗΠΑ να ασκήσουν την επιρροή τους στο Ισραήλ ώστε να σταματήσει τις επιχειρήσεις στα παλαιστινιακά εδάφη.

Μετά την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην Ιεριχώ, ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά από την αρχή του 2023 ανέρχεται σε 41 άτομα.

Το ίδιο διάστημα εντείνονται στο Ισραήλ οι κινητοποιήσεις πολιτών και κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά των δικαστικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Νετανιάχου, που μεταξύ άλλων θα δίνουν τη δυνατότητα στη Βουλή (Κνέσετ) με απλή πλειοψηφία να ακυρώνει αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ