Τρίτη 7 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας

Σε συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας προχωρούν το ΠΑΜΕ, συνδικάτα και φορείς της χώρας μας.

Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε σε επικοινωνία με συνδικάτα της Τουρκίας, της Συρίας και των άλλων περιοχών που επλήγησαν, στέλνοντας μήνυμα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης, ενώ έστειλε και βίντεο με μήνυμα συμπαράστασης στα Τουρκικά.

«Εχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού αποτέλεσαν ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό», αναφέρει το ΠΑΜΕ στο μήνυμά του, καλώντας τα σωματεία να κάνουν υπόθεσή τους την οργάνωση της αλληλεγγύης με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: Κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, οροί, γάζες, επίδεσμοι, είδη ατομικής υγιεινής.

Σημεία και ώρες παράδοσης υλικών στην Αττική είναι:

Αθήνα:

-- Γραφεία ΠΑΜΕ, Αγίας Φιλοθέης 5Β, τηλ. 210.3833.786. Δευτέρα ως Παρασκευή 9 π.μ. - 7 μ.μ., Σάββατο 9 π.μ. - 1 μ.μ.

-- Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, τηλ 210.3827.122. Δευτέρα ως Παρασκευή 9 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.

Πειραιάς: Εργατικό Κέντρο, Ομ. Σκυλίτση 19, τηλ. 210.4100.830. Δευτέρα ως Παρασκευή 9 π.μ. - 7 μ.μ.

Λαύριο: Εργατικό Κέντρο, Δανουκάρα 7, τηλ. 2292.025.328. Καθημερινά 9 π.μ. - 1 μ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές

Στην υπόλοιπη χώρα, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης έχει ανακοινωθεί επίσης στις εξής περιοχές:

Θεσσαλονίκη, στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Σουρή 2 και Ολύμπου γωνία), Δευτέρα ως Παρασκευή, 6 μ.μ. - 9 μ.μ.

Πάτρα, στο Εργατικό Κέντρο (Κολοκοτρώνη 20, 1ος όροφος), Δευτέρα ως Παρασκευή, 9 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ., καθώς και το Σάββατο, 9 π.μ. - 1 μ.μ.

Ιωάννινα: Γραφεία Εργατικού Κέντρου. Δευτέρα - Παρασκευή 9 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.

Αρτα, από σήμερα, 9 π.μ. - 2 μ.μ. στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου.

Λαμία: Γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Λεωσθένους 9, 1ος όροφος). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2231.181.376, 6977.257.211, 6945.896.705.

Λέσβος: Γραφεία Εργατικού Κέντρου στη Χρυσομαλλούσα (Βαλαωρίτου και Δαβάκη γωνία), Δευτέρα ως Παρασκευή και τις ώρες 8 π.μ. - 2 μ.μ.

Ζάκυνθος: Από σήμερα Τρίτη έως και την Παρασκευή (10 π.μ. - 12 μ.) στο Εργατικό Κέντρο.

Κάλεσμα αλληλεγγύης απευθύνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στους λαούς και τις γυναίκες της Τουρκίας και της Τουρκίας, ενώ σε στήριξη της πρωτοβουλίας του ΠΑΜΕ καλεί και η ΕΕΔΥΕ.

Σε οργάνωση της αλληλεγγύης καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καλώντας κάθε Φοιτητικό Σύλλογο να ορίσει ώρες παράδοσης και να δημιουργήσει συγκεκριμένο σημείο - χώρο για να γίνει η συγκέντρωση των ειδών.

Το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις Γονέων να εκφράσουν άμεσα την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες, με τη διοργάνωση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «είμαστε σε επικοινωνία με το ελληνικό υπουργείο Υγείας και στη διάθεση των αρμόδιων αρχών ώστε να προσφέρουμε απαραίτητη ιατρική βοήθεια με ομάδα γιατρών που άμεσα θα συγκροτήσουμε». Καλεί επίσης τις Ενώσεις Γιατρών σε όλη την Ελλάδα σε συγκέντρωση και υλικής βοήθειας με αγαθά που είναι απολύτως απαραίτητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ