Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΑΓΩΓΟΙ «NORD STREAM»
Αμερικανός δημοσιογράφος κατηγορεί τις ΗΠΑ για τις δολιοφθορές

Την κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε για τις δολιοφθορές στους αγωγούς «Nord Stream» ο Αμερικανός δημοσιογράφος - ερευνητής Σέιμουρ Χερς, σε άρθρο που δημοσίευσε χθες, επικαλούμενος «μια ανώνυμη πηγή με άμεση γνώση του σχεδιασμού της επιχείρησης».

Οπως υποστηρίζει, δύτες του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, υπό την κάλυψη της άσκησης «Baltops», τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς κάτω από τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου «Nord Stream 2» τον περασμένο Ιούνη.

Η απόφαση για την επιχείρηση - αναφέρεται στο άρθρο - ελήφθη προσωπικά από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μετά από εννέα μήνες συζητήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης που ασχολούνται με την εθνική ασφάλεια, και συγκεκριμένα με τους Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Αντ. Μπλίνκεν, υπουργό Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ, υφυπουργό Εξωτερικών, κ.ά.

Ο δημοσιογράφος λέει ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ πρότεινε τη χρήση υποβρυχίου για την ανατίναξη του αγωγού φυσικού αερίου, και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σκέφτηκε να ρίξει μια βόμβα με απομακρυσμένο πυροκροτητή από ένα αεροπλάνο.

Το κύριο θέμα που συζητήθηκε δεν ήταν αν θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση, αλλά πώς θα γίνει χωρίς να αφήσουν στοιχεία, έγραψε ο Χερς.

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε κατηγορηματικά το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντάς το «εντελώς ψευδές και αποκύημα φαντασίας», όπως δήλωσε η Εϊντριεν Γουότσον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ