Σάββατο 11 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 12 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Συνεχίζονται οι απεργίες

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις στη Βρετανία για καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, με τα πληρώματα ασθενοφόρων, το νοσηλευτικό προσωπικό και το προσωπικό περίπου 150 πανεπιστημίων στη Βρετανία να πραγματοποιούν την Παρασκευή απεργία με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.

Οι απεργίες έχουν φουντώσει στη χώρα, με τους εργαζόμενους να βγαίνουν στον δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας να ζουν αξιοπρεπώς με τους μισθούς τους, που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο ροκανίζει ο πληθωρισμός που «τρέχει» με 10%, το υψηλότερο ποσοστό εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Η βρετανική κυβέρνηση αρνείται να δώσει αυξήσεις μισθών πάνω από τον πληθωρισμό, λέγοντας ότι θα ήταν οικονομικά ασύμφορο και ότι, αντίθετα, θα τροφοδοτήσει περαιτέρω τις αυξήσεις των τιμών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) τα οποία δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή, η Βρετανία μόλις που γλίτωσε την ύφεση το 2022, όμως οι προβλέψεις αναφέρουν ότι δεν θα την αποφύγει τα επόμενα τρίμηνα, και φυσικά το «μάρμαρο» θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ