Τετάρτη 27 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
ΠΑΣΠ και άλλοι: «Εμπρός για την Ευρώπη των βιομηχάνων»

Εκδήλωση της ΠΑΣΠ στο Τμήμα ΔΕΟΠΣ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα: «Η ΕΕ στον 21ο αιώνα». Και φυσικά ποιος είναι ο πιο αρμόδιος να μας ενημερώσει για την ΕΕ; Ναι, ναι καλά μαντέψατε οι βιομήχανοι. Κεντρικός ομιλητής, λοιπόν, της εκδήλωσης ήταν εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας, ο οποίος εκθείασε τον «παράδεισο της ΟΝΕ» και δεν παρέλειψε να απαριθμήσει τις «τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές», που έχει ο νέος άνθρωπος στο «Ενιαίο Ευρωπαϊκό Περιβάλλον». Οχι, δεν ανέφερε τίποτα για την υποβάθμιση των πτυχίων, για την ισοπέδωση των λαϊκών δικαιωμάτων στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας». Τη δουλιά του έκανε ο άνθρωπος, όπως και οι υπόλοιποι κολαούζοι του εκσυγχρονισμού που παρέλασαν από το βήμα της εκδήλωσης: να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνει η ΠΑΣΠ (όσο κι αν δεν τα καταφέρνει) να χειραγωγήσει ιδεολογικά και πολιτικά τους φοιτητές.

Πιο ήρεμα παιδιά, κοντά είναι οι εκλογές κι εκεί όσους μηχανισμούς κι αν κινητοποιήσετε θα πάρετε το μήνυμα που σας αξίζει: μαύρο!

Με αφορμή δυο αφίσες

Πάμε μια βόλτα κι από τα ΤΕΙ να δούμε τι γίνεται... Αγουροξυπνημένοι ΠΑΣΠίτες, πρωί - πρωί στη σχολή! (Υπομονή παιδιά, ούτε μήνας δεν είναι μέχρι τις εκλογές. Μετά θα αράξετε πάλι και θα αφήσετε τον Πετράκη να δουλεύει αντί για σας.) Το προηγούμενο βράδυ ο αρχιΠΑΣΠίτης είχε κανονίσει αφισοκόλληση, με αφίσες για τα «μεγάλα» θέματα... εθελοντισμός, ολυμπιακή ιδέα, Αγγελοπούλου και κάτι άλλα, ανάλογα. Τρομερή πολιτική παρέμβαση... Τι κι αν ο κόσμος γέλαγε, τους έκραζε, τους έλεγε να πάνε να δουλέψουν αυτοί για την Αγγελοπούλου και για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αμετανόητοι αυτοί!

Βρέθηκε, όμως, κι ένας δικός τους να τους τα πει από την καλή: «Ρε σεις, τι εθελοντισμός; Εδώ με τους νόμους της κυβέρνησής μας ψάχνουμε τις θέσεις εργασίας με το μικροσκόπιο και για να πάρουμε σύνταξη πρέπει να γίνουμε... Χαϊλάντερ! Γι' αυτό μάς λένε να πάμε να γίνουμε μισθοφόροι». Τους είπε κι άλλα: για την υποβάθμιση των σπουδών, για τις λίστες αναμονής στα εργαστήρια, για τους προϋπολογισμούς φτώχειας...

Καλά του τα 'πε, αλλά δε φτάνει να τα λες και να αγανακτείς. Από πού θα 'ρθει η λύση; Στον απέναντι τοίχο η κόκκινη αφίσα έγραφε: «Αγώνας... Οι ανάγκες μας στο προσκήνιο. Ισχυρή Πανσπουδαστική». Μήπως τελικά, η λύση θα 'ρθει μέσα από τους αγώνες φοιτητών, σπουδαστών κι όλου του λαού; Μήπως τελικά χρειάζεται να ενισχύσουμε την ΠΚΣ στις 17 Απρίλη για να μπορούμε από την επομένη των εκλογών, από καλύτερες θέσεις να παλέψουμε για όσα μας ανήκουν...;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ