Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερχεται η «Νύχτα των Δολοφόνων»

Η ομάδα θεάτρου α-silen[θ]io ανεβάζει στο Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Αθήνα) από τις 22 Φλεβάρη και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 21.15, το θεατρικό έργο του Χοσέ Τριάνα «Η Νύχτα των Δολοφόνων», σε σκηνοθεσία Δανάης Κατσαμένη.

Κούβα, δεκαετία του 1950, λίγο πριν ξεσπάσει η Κουβανική Επανάσταση. Μια οικογένεια - μικρογραφία της κοινωνίας η οποία βρίσκεται σε σήψη. Οι τρεις ήρωες του Τριάνα, μέσα από ένα άγριο παιχνίδι εναλλαγής ρόλων, ρισκάρουν, οργανώνουν, δοκιμάζουν τις αντοχές και τα όριά τους με σκοπό τη σύγκρουση και το γκρέμισμα του αναχρονιστικού κατεστημένου. Είναι σωστή η επιλογή τους; Εχουν το δικαίωμα να προβούν σε μια τέτοια πράξη; Τη στιγμή που το «παλιό» μάταια προσπαθεί να επιβάλει με κάθε τρόπο «όλα να παραμείνουν ακίνητα», έχουν ήδη αρχίσει να κυοφορούνται οι νέες ιδέες - οι ιδέες της ανατροπής.

Παίζουν οι ηθοποιοί Γιώργος Δρίβας, Βίκυ Λέκκα, Αριάδνη Μιχαηλάρη.

Μετάφραση: Γιάννης Θηβαίος. Επιμέλεια κίνησης: Αννα Λιανοπούλου. Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Ανδρονιάδης. Σχεδιασμός φωτισμών: Μανώλης Μπράτσης. Φωτογραφίες: Λοΐζος Καμπούρης, Ακης Βαλεργάκης. Video: Ακης Βαλεργάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ