Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επανακατέθεσε την τροπολογία για τη συνέχιση λειτουργίας του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προχώρησε χτες σε επανακατάθεση της τροπολογίας που προβλέπει τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης της αθλητικής δραστηριότητας όλων των Συλλόγων με τη διατήρηση και υποστήριξη της λειτουργίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας (ΕΑΚΝ) Αγ. Κοσμά και τη διάθεση απ' τον κρατικό προϋπολογισμό του συνόλου των αναγκαίων πόρων και μέσων.

Με την τροπολογία αυτή το ΚΚΕ μεταφέρει για δεύτερη φορά μέσα σε μία βδομάδα το σχετικό αίτημα του λαού της περιοχής, συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων, που αναπτύσσουν πολύμορφη αγωνιστική δράση για να σταματήσει η έξωση των Συλλόγων από το Αθλητικό Κέντρο που βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί των επενδυτών («Lamda Development») σε βάρος της έκτασης του Ελληνικού.

Υπενθυμίζουμε ότι η τροπολογία είχε κατατεθεί αρχικά σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αμυνας που ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 Φλεβάρη και απορρίφθηκε πανηγυρικά, τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ, της οποίας ο αρμόδιος υφυπουργός, Ν. Χαρδαλιάς, είπε το «απορρίπτεται», αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα με τη γνωστή μέθοδο της «εκκωφαντικής» σιωπής.

Τώρα το ΚΚΕ, συνεχίζοντας να αναδεικνύει τις εγκληματικές τους ευθύνες αφού από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχουν προσυπογράψει την παράδοση της έκτασης του Ελληνικού στους επιχειρηματικούς ομίλους, επανακαταθέτει την τροπολογία, αυτήν τη φορά σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το νομοσχέδιο εισάγεται σήμερα για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια και έχει τίτλο «Διατάξεις για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου του αθλητισμού και τον εξορθολογισμό της αθλητικής νομοθεσίας».

Στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται ότι από τις 13 Φλεβάρη η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της έξωσης από τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου αθλητών και αθλητριών που διαμένουν στους ξενώνες, προκειμένου οι χώροι του να περιέλθουν στην «Ελληνικό ΑΕ», σφραγίζοντας μάλιστα και την κεντρική είσοδό του!

Το ΕΑΚΝ, παρά την εγκατάλειψη, παραμένει ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο που υποστηρίζει ως ένα βαθμό τις ανάγκες των αθλητών και αθλητριών, ενώ παρέχει τη δυνατότητα δραστηριοτήτων άθλησης συνολικά στον λαό της περιοχής. Τώρα κυβέρνηση και «Lamda Development» «καθαρίζουν» τον χώρο από κάθε τέτοια δραστηριότητα, με ό,τι σημαίνει αυτό για συλλόγους, αθλητές και τον λαό της περιοχής.

Το άρθρο της τροπολογίας

«Από την ψήφιση του παρόντος παύει αυτοδίκαια οποιαδήποτε διαδικασία αναγκαστικής απομάκρυνσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και των υποδομών φιλοξενίας αθλητών που στεγάζονται στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγ. Κοσμά (ΕΑΚΝ).

Οι εγκαταστάσεις και υποδομές των ακινήτων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά περιέρχονται και παραμένουν στην πλήρη κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς καμιά αλλαγή στη χρήση τους προκειμένου να εξυπηρετούν τις δραστηριότητες του ΕΑΚΝ.

Το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει τη διάθεση των απαραίτητων πόρων απ' τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την εξασφάλιση του συνόλου των αναγκαίων μέσων και προϋποθέσεων ασφαλούς λειτουργίας, συντήρησης, αποκατάστασης και αναβάθμισης των υποδομών.

Επίσης το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει τη διάθεση των απαραίτητων πόρων απ' τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τη μισθοδοσία και ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις.

Καταργείται κάθε αντίθετη διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ