Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
37ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Ρεκόρ και σπουδαίες επιδόσεις στο ΣΕΦ

Με τον Μίλτο Τεντόγλου να αποτελεί το πρόσωπο των αγώνων, τους Εμμανουήλ Καραλή και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να ξεχωρίζουν, αλλά και πολλούς άλλους σπουδαίους αθλητές να φθάνουν σε ρεκόρ και σημαντικές επιδόσεις, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 18 - 19/2 το 37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ, με παρουσία πλήθους κόσμου και τις δύο μέρες.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μ. Τεντόγλου, λίγες μέρες μετά τη σπουδαία εμφάνιση στο μίτινγκ της Γαλλίας και την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 8,41 μ., πήρε την πρωτιά στο αγώνισμα και στο ΣΕΦ με άλμα στα 8,20 μ. Δεύτερος ήταν ο Ν. Σταματονικολός με 7,54 μ. και 3ος ο Αλ. Αργυρόπουλος με 7,22 μ.

Σε εντυπωσιακή επίδοση στο άλμα επί κοντώ έφθασε ο Εμ. Καραλής που πρώτευσε με 5,86 μ. καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του Κ. Φιλιππίδη (5,85) πετυχαίνοντας την τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Γ. Ρίζος και την τρίτη ο Π. Χατζίου με 5,30 μέτρα.

Μια ακόμη σπουδαία επιτυχία σημείωσε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που πήρε την πρωτιά στα 3.000 μ. βάδην με 12.18.26 που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο καταρρίπτοντας το επίσης δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (12.21.43).

Τη δική του ιστορία στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου συνέχισε να γράφει ο Δημήτρης Τσιάμης, ο οποίος στο τριπλούν με 16,52 μ. κατέκτησε τη 17η πρωτιά στην καριέρα του.

Σε ομαδικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κλειστού σε άνδρες και γυναίκες.

  • Σε μία συμβολική κίνηση, μέλη του Σωματείου Γυμναστών - Προπονητών Αττικής ανήρτησαν δύο πανό κατά τη διάρκεια του 37ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Σε αυτά εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας μετά τους φονικούς σεισμούς αλλά και την εναντίωσή τους στην απαξίωση των αθλητικών υποδομών στην Αττική, με αιχμή το κλείσιμο του Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά ζητώντας τη στήριξη των αθλητών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ