Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Μάθημα» στη χρήση γκλομπ και χειροπεδών σε παιδιά Δημοτικού!

«Μάθημα» στη χρήση γκλομπ και χειροπεδών έκαναν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής στη Λέσβο, καθώς στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων «γνωρίζω τα επαγγέλματα», κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος «επισκέφτηκε» το σχολείο για να διαφημίσει αυτές τις ...δεξιότητες!!!

Καταγγέλλοντας την ενέργεια αυτή, η Κομματική Οργάνωση Θερμής Λέσβου του ΚΚΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Στο σχολείο της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης - κατηγοριοποίησης, στο σχολείο των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, στο σχολείο των ταξικών φραγμών, η γνώση και το εκπαιδευτικό έργο μπορεί να υποβαθμίζεται αλλά τα πρότυπα της καταστολής μπορούν να αναβαθμίζονται».

«Το "ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία" που διαφημίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο, εμπεριέχει την επίδειξη "δεξιοτήτων" ακόμη και από τα σώματα καταστολής; Αυτή είναι η απαραίτητη γνώση για τα παιδιά μας; Η χρήση γκλομπ, χειροπεδών και ο εντοπισμός επικίνδυνων ουσιών με εκπαιδευμένο σκύλο; Κατά τ' άλλα έχουν το θράσος να εκφράζουν ευαισθησίες για τη νεανική και ανήλικη παραβατικότητα.

Η διεύθυνση του σχολείου, η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας έχουν επίσης βαρύτατες ευθύνες και πρέπει να λογοδοτήσουν, πρώτα και κύρια στους γονείς και την κοινωνία μας. Μέσα από τους μαζικούς φορείς γονιών και εκπαιδευτικών θα παλέψουμε για ένα σύγχρονο σχολείο, που θα μορφώνει αντί να εξοντώνει και να αναπαράγει σάπια πρότυπα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ