Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οι φοιτητές γύρισαν την πλάτη στις εκλογές - παρωδία

Στον κάλαθο των αχρήστων κατέληξε η προσπάθεια των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ να προχωρήσουν χτες τη διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών - παρωδία.

Οι φοιτητές τούς γύρισαν για ακόμη μια φορά την πλάτη. Στη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητικών συλλόγων οι ηλεκτρονικές εκλογές ακυρώθηκαν. Σε 11 φοιτητικούς συλλόγους δεν βρέθηκαν καν υποψήφιοι, ενώ στην πλειοψηφία όσων βρέθηκαν, οι ελάχιστοι δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν ούτε τις εφορευτικές επιτροπές.

Οπως έγινε γνωστό, ακυρώθηκαν οι εκλογές σε Μαθηματικό, Φυσικό, Χημικό, Γεωπονία, Νομική, Πολιτικούς Μηχανικούς, Μηχανολόγους Μηχανικούς, Χημικό Μηχανικό, Γεωλογικό, ΜΜΕ, Ιστορικό Αρχαιολογικό, Φιλολογία, Φιλοσοφία Παιδαγωγική, ΠΤΔΕ, Οδοντιατρική, ΤΕΦΑΑ, Δασολογία, Κτηνιατρική, Χωροταξία και πολλές άλλες.

Με παρεμβάσεις τόσο τις προηγούμενες μέρες όσο και χτες, οι εκλεγμένοι της ΠΚΣ στους φοιτητικούς συλλόγους μαζί με τους συμφοιτητές τους έδωσαν τη μάχη για να αποκαλυφθεί η παρωδία των εκλογών που στήθηκαν.

Οι φοιτητές του ΑΠΘ έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι απορρίπτουν στην πράξη κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των σπουδών τους, αλλά και κάθε προσπάθεια διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων. Επίσης προειδοποίησαν ότι και η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και όποια προσπάθεια κατάργησής του θα φροντίσουν να μην πετύχουν.

Σήμερα, συνεχίζουν τον αγώνα, με συμμετοχή στο συλλαλητήριο για σύγχρονες υποδομές στέγασης που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην Α' Εστία και στην πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ