Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο για την Υγεία

Σε παγκρήτιο ξεσηκωμό καλούν σήμερα Τετάρτη δεκάδες εργατικά συνδικάτα, σωματεία υγειονομικών, ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικοί σύλλογοι και μια σειρά ακόμα μαζικοί φορείς από όλους του νομούς της Κρήτης, για την Υγεία του λαού.

Το αγωνιστικό ραντεβού για το μεγάλο συλλαλητήριο και τη συναυλία που οργανώνεται στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο έχει δοθεί για τις 5 μ.μ., σε μια παλλαϊκή κινητοποίηση που παίρνει τη «σκυτάλη» από τις μεγάλες διαδηλώσεις σε μια σειρά πόλεις του νησιού, θέτοντας στο επίκεντρο την οριακή κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για λουκέτα και συγχωνεύσεις, την πολιτική που ενισχύει την επιχειρηματική δράση στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης της μεγάλης αυτής πρωτοβουλίας που κορυφώνεται σήμερα, αφού από νωρίς το μεσημέρι λεωφορεία θα αναχωρούν συντεταγμένα από τους νομούς της Κρήτης για το Ηράκλειο, το Σωματείο Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ απευθύνεται σε όλο τον λαό με ανοιχτή επιστολή - κάλεσμα για μαζική συμμετοχή. «Η πανδημία απέδειξε ότι όσο η Υγεία παραμένει εμπόρευμα, τόσο θα μεγαλώνουν τα βάσανα και οι κίνδυνοι για υγειονομικούς και ασθενείς. Η τεράστια πρόοδος της ιατρικής επιστήμης και τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα στο δημόσιο σύστημα Υγείας να ικανοποιεί ολοένα και περισσότερες ανάγκες για σύγχρονες, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Αντί γι' αυτό όμως βλέπουμε να περιορίζονται συνεχώς οι υπηρεσίες στις οποίες οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι έχουν δωρεάν πρόσβαση και να αυξάνονται οι υπηρεσίες Υγείας που αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους», σημειώνει μεταξύ άλλων το Σωματείο και αναδεικνύει ότι «η Υγεία - εμπόρευμα απαιτεί ασθενείς - "πελάτες" και φτηνούς εργαζόμενους!».

Το Σωματείο αναφέρεται στις πρόσφατες μεγάλες κινητοποιήσεις που οργάνωσε μαζί με τις Ενώσεις Γιατρών και τους συλλόγους των νοσοκομείων, όπως και με άλλα σωματεία και φορείς, και οι οποίες όπως τονίζει «ανέδειξαν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι ο κρητικός λαός είναι αποφασισμένος όχι μόνο να μην επιτρέψει να υποβαθμιστεί κανένα νοσοκομείο, κανένα Κέντρο Υγείας ή προνοιακό ίδρυμα, αλλά και να διεκδικήσει το σύστημα Υγείας - Πρόνοιας που του αξίζει, με αποκλειστικά δωρεάν παροχές, στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ