Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κλιμακώνουν τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ογκολογικών τμημάτων

Με μπαράζ κινητοποιήσεων απαντούν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Παίδων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των παιδοογκολογικών τμημάτων που επιχειρεί η κυβέρνηση, με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και προβλέπει τη σύσταση του ΝΠΙΔ με την ονομασία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ"», στο οποίο θα ενσωματωθεί η σημερινή Ογκολογική Μονάδα Παίδων, που είναι τμήμα του παιδιατρικού Νοσοκομείου «H Αγία Σοφία» αλλά και τμήματά του (το Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας και η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του νοσοκομείου), όπως και το Ογκολογικό Τμήμα του Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και η Μονάδα Ειδικών Θεραπειών Αιματολογίας - Ογκολογίας της Α' Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Παράλληλα, εκχωρεί στο Κέντρο τόσο τον ξενοδοχειακό και ιατρικό εξοπλισμό όσο και τα οικόπεδα του Δημοσίου «κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο Κέντρο». Τα έσοδά του θα προέρχονται, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, από «τα ημερήσια νοσήλια και οι εισπράξεις από τις σχετικές με το αντικείμενό του ιατρικές πράξεις», ενώ δεν ξεκαθαρίζονται οι σχέσεις εργασίας του προσωπικού.

Στο φόντο των παραπάνω, χτες πραγματοποιήθηκε - με πρωτοβουλία της 5μελούς Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» - Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, όπου αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σήμερα Τετάρτη, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου στις 8 π.μ. και συμμετοχή στο πανυγειονομικό συλλαλητήριο μέχρι το υπουργείο Υγείας.

Αύριο Πέμπτη, στη 1 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, μαζί με σωματεία, μαζικούς φορείς και συλλόγους γονέων, καθώς και συνέντευξη Τύπου. Και θα αποφασίσουν εκ νέου τη δράση τους την επόμενη βδομάδα.

Στάση εργασίας στην Αθήνα και πορεία στο υπουργείο Υγείας

Σε νέα παναττική στάση εργασίας (καθ' όλη την πρωινή βάρδια) και απεργία στην περιφέρεια προχωρούν σήμερα οι υγειονομικοί, με πορεία στις 8.30 π.μ. από την πλατεία Μαβίλη προς το υπουργείο Υγείας, απαιτώντας ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και κρατικούς πόρους για το δημόσιο σύστημα Υγείας, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα ΒΑΕ και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων στην Υγεία, απαιτώντας τη μονιμοποίησή τους.

Συγκεντρώσεις επίσης πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στην είσοδο των Εκτάκτων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Στη Χαλκίδα (11 π.μ., πίσω από τα Δικαστήρια), στη Λαμία (12 μ., στην πύλη του νοσοκομείου), στη Λιβαδειά (11 π.μ. στην είσοδο του ΤΕΠ του νοσοκομείου), στη Ρόδο, στις 12.30 μ.μ., στην είσοδο του νοσοκομείου.

Την 1η Μάρτη η κινητοποίηση για τις δομές Υγείας στην Ανατολική Αττική

Για την 1η Μάρτη μεταφέρεται η κινητοποίηση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα, Τετάρτη, στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, για την άμεση στελέχωση όλων των δομών Υγείας της περιοχής. Σημειώνεται ότι για εκείνη τη μέρα ορίστηκε συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε οι φορείς από την Ανατολική Αττική να μεταφέρουν τις διεκδικήσεις για την πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λαυρίου, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων κ.λπ., όπως και για τη δημιουργία Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ