Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Καλούν σε κινητοποίηση στα Προπύλαια

Από τη χτεσινή κινητοποίηση μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων
Από τη χτεσινή κινητοποίηση μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων
Συνεχίζουν ανυποχώρητα τις κινητοποιήσεις τους οι καλλιτέχνες και οι σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών, απαιτώντας άμεση απόσυρση του ΠΔ 85 και της τροπολογίας 1565/2023, καμία υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων των καλλιτεχνών, των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, καμία διάκριση σε απόφοιτους προ και μετά το 2003, συγκρότηση συστήματος δημόσιας, δωρεάν και ενιαίας Πανεπιστημιακής Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, ίδρυση συστήματος δημόσιας και δωρεάν Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης παράλληλα με το σχολείο.

Το ραντεβού τους είναι σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ σχεδιάζουν και επόμενες δράσεις.

Οι καλλιτέχνες απαντούν στον κυβερνητικό «ελιγμό», γεγονός που δείχνει τη δύναμη του αγώνα και την ανάγκη συνέχισής του, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, καθώς τα αιτήματα των καλλιτεχνών δεν αφορούν απλά κάποια συγκυριακή - προσωρινή μισθολογική βελτίωση, και μάλιστα μόνο για μια μερίδα τους, αλλά τη μη υποβάθμιση των σημερινών σπουδών, των αναγνωρισμένων από το κράτος πτυχίων τους και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, καθώς και τη γενικότερη αναβάθμιση της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, της Τέχνης και των ανθρώπων της.

  • Χτες, μαθητές Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αθήνας, με τραγούδια, χορό και καλλιτεχνικές δημιουργίες, έδωσαν το αγωνιστικό τους στίγμα στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το κτίριο Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου. Οι μαθητές, πέρα από την κατάργηση του ΠΔ και της τροπολογίας, που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τον χώρο της τέχνης, διεκδικούν την αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων. Το επόμενο διάστημα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με διοργάνωση πανελλαδικής μέρας δράσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ