Παρασκευή 26 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέοι όροι χορήγησης φορολογικής ενημερότητας

 

Αλλάζουν οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, από την 1η του ερχόμενου Δεκέμβρη. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να παίρνουν φορολογική ενημερότητα από οποιαδήποτε Εφορία της χώρας, ενώ η ισχύς της θα είναι τετράμηνη για την είσπραξη χρημάτων και εξάμηνη για τις υπόλοιπες περιπτώσεις (εκτός ορισμένων).

Με την ίδια απόφαση, αυξάνεται σε 500.000 δρχ., από 300.000 δρχ. που ήταν μέχρι σήμερα, το όριο για την είσπραξη χρημάτων ή την εξόφληση τίτλων πληρωμής, χωρίς την προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας και σε 1.000.000 δρχ., από 500.000 δρχ., το όριο μέχρι του οποίου απαλλάσσονται οι αγρότες της υποχρέωσης προσκόμισης αποδεικτικού ενημερότητας για την είσπραξη επιδοτήσεων. Επίσης, απαλλάσσονται από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού ενημερότητας οι αγρότες, για την είσπραξη αποζημιώσεων, λόγω καταστροφής της σοδειάς τους, ανεξαρτήτως ποσού.

Ταυτόχρονα, με την ίδια απόφαση καταργείται η υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής ενημερότητας για:

  • Τη σύναψη και ανανέωση συμβάσεων δανείων, πιστώσεων και χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες και λοιπά πιστωτικά ιδρύματα, ανεξαρτήτως ύψους ποσού. Για παράδειγμα, όσοι χρειαστούν να πάρουν καταναλωτικό δάνειο από μία τράπεζα, από την 1η Δεκέμβρη δε θα χρειαστεί να προσκομίσουν φορολογική ενημερότητα.
  • Τον αγοραστή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, μη επαγγελματικών μηχανοκίνητων θαλάσσιων σκαφών, ελικοπτέρων και ανεμοπτέρων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ