Τρίτη 21 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Συμφωνία Ιράν - Ιράκ

Συμφωνία για την «προστασία των συνόρων Ιράν - Ιράκ» υπέγραψε την Κυριακή ο γραμματέας του ιρανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Αλί Σαμχανί, στη διάρκεια επίσκεψης στη Βαγδάτη μαζί με τον Ιρακινό ομόλογό του, Κάσεμ αλ Αράτζι.

Οπως ανακοινώθηκε, η συμφωνία προβλέπει «συντονισμό στην προστασία των συνόρων» και «ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς για την ασφάλεια».

Νωρίτερα δε ο Σαμχανί είχε στηλιτεύσει τις «παράνομες δραστηριότητες» ορισμένων «τρομοκρατικών στοιχείων» στο βόρειο Ιράκ, τονίζοντας πως η συμφωνία που υπογράφτηκε μπορεί να βάλει «πλήρως και θεμελιωδώς τέλος στις αμαρτωλές δραστηριότητες αυτών των οργανώσεων». Ιρανικές κουρδικές οργανώσεις που έχουν βρει καταφύγιο στο βόρειο Ιράκ βομβαρδίστηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν στα τέλη του 2022.

  • Νωρίτερα, ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί χαιρέτισε την πρόσκληση του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν να μεταβεί στο Ριάντ για επίσημη επίσκεψη, μετά τη διμερή συμφωνία εξομάλυνσης σχέσεων που υπέγραψαν στις 10 Μαρτίου στο Πεκίνο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ