Τρίτη 21 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΗΑΕ
Επίσκεψη Ασαντ στο Αμπου Ντάμπι

Η αναθέρμανση των σχέσεων της Συρίας με αραβικές χώρες, και δη χώρες του Κόλπου, εντείνεται μετά και από την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Αμπου Ντάμπι ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ με την σύζυγό του. Ο Πρόεδρος των ΗΑΕ σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν τόνισε πως είχαν «εποικοδομητικές συζητήσεις» για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και τη «διαδικασία επιτάχυνσης της σταθερότητας και προόδου στη Συρία και στην περιοχή».

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Σύρος Πρόεδρος υποδέχθηκε στη Δαμασκό τον Εμιρατινό υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, σεΐχη Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ, ο οποίος επισκέφθηκε αργότερα και σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας. Τον Ασαντ στο Αμπου Ντάμπι συνόδευσαν οι υπουργοί Οικονομίας, Πληροφοριών και υφυπουργός Εξωτερικών.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, μία βδομάδα μετά τη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας και Ιράν στις 10 Μάρτη για την εξομάλυνση των σχέσεών τους και την ανταλλαγή πρέσβεων σε δύο μήνες, την Πέμπτη ακολούθησε συνάντηση ανάμεσα στον Εμιρατινό Πρόεδρο και τον γραμματέα του ιρανικού Συμβουλίου Ανώτατης Εθνικής Ασφάλειας, Αλί Σαμχανί, στο Αμπου Ντάμπι.

Σε δηλώσεις του ο Ιρανός αξιωματούχος είπε ότι συζήτησαν «ευκαιρίες για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ