Πέμπτη 23 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χωρίς αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο Λέρου

Χωρίς αναισθησιολόγο είναι από τις 20 Μάρτη το Γενικό Νοσοκομείο - Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, καθώς η μοναδική αναισθησιολόγος επιστρέφει στις 8 Απρίλη, με τη λήξη της νόμιμης άδειάς της.

«Η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και κατ' επέκταση το υπουργείο, αν και ήξεραν για την απουσία της αναισθησιολόγου αρκετό χρονικό διάστημα πριν, δεν φρόντισαν για την αντικατάσταση», τονίζει το ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου, Νοσοκομείου Λέρου και Κέντρου Υγείας Πάτμου - Λειψών - Αγαθονησίου (ΕΙΘΕΛ), επισημαίνοντας ότι «το νοσοκομείο λειτουργεί στα όρια της επικινδυνότητας, με αναγκαστική αναβολή χειρουργείων».

«Αντί να θωρακίζεται το νοσοκομείο, μεγαλώνουν οι ελλείψεις», σημειώνει η ΕΙΘΕΛ και τις παραθέτει: «Μία ψυχίατρος για 230 νοσηλευόμενους, έλλειψη νευρολόγου, οδοντιάτρου, αρκετές ειδικότητες με έναν γιατρό, ενώ με τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις και τη μη προκήρυξη των θέσεων τα κενά θα πολλαπλασιαστούν. Κινδυνεύουν η υγεία και η ζωή των κατοίκων, επισκεπτών και ασθενών στα νησιά μας από τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ