Πέμπτη 30 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνάντηση με εκπροσώπους Γεωπονικών Τμημάτων και Σχολών

Με εκπροσώπους Γεωπονικών Τμημάτων και Σχολών συναντήθηκε προχθές Τρίτη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του Κόμματος, και τις Αφροδίτη Κτενά και Ευτυχία Χατζηδάκη, μέλη του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ. Μαζί τους συναντήθηκαν οι Νίκος Κατσαράκης, πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ, Αναστάσιος Τσίνας, κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και η Αλεξάνδρα Παυλούδη, πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας του ΔΙΠΑΕ, οι οποίοι εκπροσωπούν το σύνολο των Γεωπονικών Τμημάτων και Σχολών που αυτές τις μέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την επαγγελματική αναγνώριση και κατοχύρωση των πτυχίων τους.

Οι εκπρόσωποι των σχολών αναφέρθηκαν στη μεγάλη έκταση που έχει το πρόβλημα της επαγγελματικής αναγνώρισης και κατοχύρωσης των πτυχίων τους, τονίζοντας ότι είναι ήδη χιλιάδες οι απόφοιτοι που δεν μπορούν να εργαστούν στο αντικείμενο που σπούδασαν, αλλά και στο γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζουν κοροϊδία από όλες τις κυβερνήσεις.

Και από τις δύο πλευρές εκτιμήθηκε ότι το άρθρο 126, το οποίο εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» της κυβέρνησης, δείχνει την πρόθεσή της να μη λύσει το κρίσιμο αυτό ζήτημα αλλά κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων να «κερδίσει χρόνο».

Αναδείχθηκε ότι με το εν λόγω άρθρο απομακρύνεται ακόμα περισσότερο μια δίκαιη λύση, αφού τίθενται νέες προϋποθέσεις για την επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων, όπως η σύμφωνη γνώμη του ΓΕΩΤΕΕ και η εκ νέου αξιολόγηση και πιστοποίηση από την ΕΘΑΑΕ. Επίσης ότι η μη ονομαστική αναφορά στο ίδιο άρθρο των Σχολών και των Τμημάτων που βρίσκονται «στον αέρα», αλλά η διατύπωσή τους σαν σε σωρό «νέων» Τμημάτων, δείχνει την κατεύθυνση να αναπαράγεται και να διαιωνίζεται ο διαχωρισμός ανάμεσα σε «νέα» και «παλιά», η κατηγοριοποίηση Σχολών, Τμημάτων, Ιδρυμάτων, αλλά και αποτυπώνει το ενδεχόμενο για «νέα αναδιαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη», δηλαδή νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις Τμημάτων.

Από την πλευρά του ΚΚΕ αναδείχθηκε ότι είναι το μόνο κόμμα που προτείνει και παλεύει για πραγματικά ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, χωρίς κατηγοριοποιήσεις στο εσωτερικό της, με το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα, ενώ εκφράστηκε η στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων και των διδασκόντων.

Τονίστηκε επίσης ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, τόσο με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις όσο και με τη δράση των Οργανώσεών τους στις σχολές, πρωτοστατούν στην οργάνωση και στήριξη της αγωνιστικής διεκδίκησης ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων για επαγγελματική κατοχύρωση και αναγνώριση των πτυχίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μπει τέλος στην «ομηρία» των αποφοίτων Τμημάτων Μηχανικών (2024-06-28 00:00:00.0)
Στήριξη στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών (2024-03-06 00:00:00.0)
Σχετικά με την πρόσφατη αναγνώριση των κολεγίων (2020-12-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ