Πέμπτη 30 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Φοιτητικές εκλογές στις 10 Μάη η πρόταση της «Πανσπουδαστικής»

Καταγγέλλει την προσπάθεια της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ να μπλοκάρει τις εκλογές

Οι φοιτητικές εκλογές να διεξαχθούν την Τετάρτη 10 Μάη, ώστε όλοι οι φοιτητές να μπορούν να συμμετάσχουν, να εκφραστούν, να ενισχύσουν τους συλλόγους τους και να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική για τις σπουδές και τη ζωή τους, προτείνει η «Πανσπουδαστική ΚΣ» ως πρώτη δύναμη και με βάση τα δεδομένα (βουλευτικές εκλογές στις 21/5, εαρινή εξεταστική στα τέλη Μαΐου).

Παράλληλα καταγγέλλει την κυβερνητική παράταξη, ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, που επιδιώκει να μπλοκάρει τη διεξαγωγή τους, φτάνοντας στο σημείο να προτείνει ημερομηνία μέσα στην περίοδο της εαρινής εξεταστικής, που εμποδίζει τη συμμετοχή φοιτητών, υπονομεύοντας την ίδια τη διαδικασία, προφανώς φοβούμενη τη μαζική τιμωρία της για την στάση που έχει κρατήσει.

Οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική» στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας καλούν όλους τους φοιτητές να καταδικάσουν την απαράδεκτη στάση της ΔΑΠ. Καλούν τις υπόλοιπες παρατάξεις (ΠΑΣΠ, «Δίκτυο/Bloco», ΕΑΑΚ) να μη συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της ΔΑΠ και να συμφωνήσουν να ανακοινωθεί άμεσα η πραγματοποίηση των εκλογών στη μοναδική πιθανή ημερομηνία, στις 10 Μάη.

Σημειώνουν πως «οι φοιτητικές εκλογές είναι υπόθεση των φοιτητών! Θα γίνουν κανονικά και θα στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

Θα πραγματοποιηθούν με δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες και διαφάνεια, με ανοιχτές σχολές (και όχι περίοδο εξεταστικής), ώστε να έχουν όλοι οι φοιτητές τη δυνατότητα να πάρουν μέρος χωρίς εμπόδια.

Στις φοιτητικές εκλογές

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

1η δύναμη ξανά η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ