Πέμπτη 30 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Κινητοποιήσεις για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων

Σε διαρκείς κινητοποιήσεις βρίσκονται μια σειρά Φοιτητικοί Σύλλογοι Τμημάτων που προέρχονται από πρώην ΤΕΙ, όπου παραμένει «στον αέρα» η επαγγελματική τους κατοχύρωση.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα στη 1 μ.μ. γίνεται συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, στην οποία καλούν οι Σύλλογοι: ΣΕΤΠ, ΣΕΤ, ΣΜΗΧ του ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΜΗΧ, ΣΕΥ του ΔΙΠΑΕ και ΣΜΗΧ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Επίσης, στη Λάρισα οι φοιτητές των Τμημάτων Γεωπονίας - Αγροτεχνολογιας και Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλούν σε νέα κινητοποίηση σήμερα, με αιχμή την επαγγελματική τους κατοχύρωση, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Χθες, στο μεταξύ, εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων από Γεωπονικές Σχολές της Αρτας, της Λάρισας, της Καλαμάτας και της Κρήτης είχαν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά και τον υφυπουργό Παιδείας Α. Συρίγο. Οι φοιτητές εξέφρασαν τις ενστάσεις τους σχετικά με το άρθρο 126 για τα «επαγγελματικά δικαιώματα» των γεωτεχνικών, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπαν ότι αυτό θα ψηφιστεί ως έχει σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ