Πέμπτη 30 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι στον ΟΚΑΝΑ

Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ και την ενίσχυση του Οργανισμού με άμεσες προσλήψεις νέου, μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων απαιτεί το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη.

Σε αυτήν αναφέρεται: «Οι προκηρύξεις υπ' αριθμ. 6031 και 6032 και 6033 και 6034 και 6035 και 6036 και 6037 / 21-11-2022 και 5663 / 8-11-2022 αφορούν την πλήρωση θέσεων εργασίας μόνιμου προσωπικού στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών για τις ειδικότητες Κοινωνικών Λειτουργών (ΤΕ και ΠΕ), Ψυχολόγων, Νοσηλευτών (ΠΕ και ΤΕ), Ειδικών Θεραπευτών, Ψυχιάτρων και Φαρμακοποιών. Η πορεία της διαδικασίας έως σήμερα έχει συνοδευτεί από δεκάδες ενστάσεις υποψηφίων, παρέμβαση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, καταγγελίες εργαζομένων του Οργανισμού σχετικά με την αναξιοκρατία και αδιαφάνεια της διαδικασίας». Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται ανάμεσα σε άλλα: «Η Επιτροπή Επιλογής δεν δημοσιοποίησε, ως όφειλε, προσωρινό πίνακα κατάταξης των υποψηφίων βάσει της μοριοδότησής τους, που να προκύπτει από τα τυπικά και εκπαιδευτικά προσόντα και την εργασιακή τους εμπειρία πριν τους καλέσει στο επόμενο στάδιο της συνέντευξης, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να μη γνωρίζουν τη σειρά κατάταξής τους και να στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα ένστασης για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Ξεχωριστή μοριοδότηση για τα παραπάνω προσόντα δόθηκε μόνο ατομικά σε όσους υποψήφιους τη διεκδίκησαν, εφόσον όμως ολοκληρώθηκε και η διαδικασία της συνέντευξης.

Ενστάσεις υποψηφίων στοιχειοθετούν λάθη και παραλείψεις στον υπολογισμό των τυπικών προσόντων, αλλά και αυθαίρετες αλλαγές στη μοριοδότηση της συνέντευξης κατά τον επανυπολογισμό τους από την Επιτροπή μετά την ένσταση και χωρίς να επαναληφθεί κάποια διαδικασία.

Στη διαδικασία της συνέντευξης δεν κλήθηκαν οι 10 πρώτοι εκ των υποψηφίων, όπως ορίζουν οι προκηρύξεις, αλλά ένας τεράστιος όγκος συμμετεχόντων, ενώ άλλοι υποψήφιοι που πληρούν τα τυπικά προσόντα, έχουν προϋπηρεσία στον Οργανισμό και δεν αποκλείστηκαν για άλλους λόγους, δεν κλήθηκαν καθόλου για συνέντευξη, χωρίς καμία αιτιολογία».

Αφού αναφέρονται και άλλες παραλείψεις, η Ερώτηση καταλήγει:

«Το ΚΚΕ απαιτεί:

- Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ και να ενισχυθούν όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού με άμεσες προσλήψεις νέου, μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με βάση τις ανάγκες.

- Να ακυρωθεί η συγκεκριμένη διάτρητη διαδικασία προσλήψεων και να αποζημιωθούν όσοι υποψήφιοι αναγκάστηκαν να κινηθούν νομικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ