Τρίτη 4 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τελευταία παράσταση για τον «Θάλαμο Νο 6»

Αύριο Τετάρτη, στις 9 μ.μ. στο Θέατρο «Αλφα - Ληναίος - Φωτίου», ανεβαίνει η τελευταία παράσταση του έργου «Θάλαμος Νο 6».

Πέντε γυναίκες στη σκηνή ξεδιπλώνουν το νήμα της αφήγησης του έργου του Τσέχοφ, συνδέοντάς το με το σήμερα. Ολη η παράσταση μοιάζει σαν μια χιπ χοπ τελετουργία, με την Νατάσα - Φαίη Κοσμίδου να πρωτοστατεί στην αφήγηση, έχοντας πλέξει σε εύηχες ρίμες όλη τη χρονική διαδρομή που συνδέει την ανώνυμη τσεχοφική πόλη του 1892 με την Αθήνα του 2023. Τα πολιτικά τραγούδια που ακούγονται στην παράσταση εντάσσονται αρμονικά στο νήμα της αφήγησης και αποτελούν ισχυρές πολιτικές - ποιητικές αποτυπώσεις για τον αγωνιζόμενο άνθρωπο κάθε τόπου και κάθε εποχής.

Ενα έργο για τον άνθρωπο που μέσα στη βαρβαρότητα του σύγχρονου κόσμου συνεχίζει να παλεύει, να ονειρεύεται, να τραγουδάει την αλήθεια με τρυφερότητα.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία - διασκευή - στίχοι - σύνθεση ρυθμικής απαγγελίας: Νατάσα - Φαίη Κοσμίδου. Video art: Κώστας Γάκης. Μουσική: Ερη Μανουρά, Κώστας Γάκης.

Παίζουν: Νατάσα - Φαίη Κοσμίδου, Ιωάννα Παπακωνσταντίνου, Ερη Μανουρά. Χορεύει η Σίλια Καλφοπούλου, βιολί παίζει η Μαρία Μιχαλάκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ