Τρίτη 4 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σήμερα η παρουσίαση της έκδοσης για το έργο του Θ. Μικρούτσικου

«Θάνος Μικρούτσικος, Κυνηγώντας την ουτοπία - 16 Αναγνώσεις του έργου του» είναι ο τίτλος της πρόσφατης έκδοσης του «Μετρονόμου» σε επιμέλεια του Ηρακλή Οικονόμου, η οποία παρουσιάζεται σήμερα στις 8.30 μ.μ. στον «Ιανό».

Θα μιλήσουν: Αφροδίτη Ερμίδη, δημοσιογράφος, Δημήτρης Μανιάτης, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Θύμιος Παπαδόπουλος, μουσικός, Ηρακλής Οικονόμου, επιμελητής της έκδοσης, Μαρία Παπαγιάννη - Μικρούτσικου, συγγραφέας.

Δεκαέξι μελέτες που καλύπτουν το σύνολο του έργου του Θάνου Μικρούτσικου και κινούνται πάνω σε τρεις κύριους άξονες, κοινωνία - ποίηση - μουσική, εστιάζοντας αντίστοιχα στις κοινωνικοπολιτικές και ιστορικές αλληλεπιδράσεις του δημιουργού, στη σχέση του με τον ποιητικό λόγο και στα ποικίλα μουσικά είδη στα οποία αυτός δραστηριοποιήθηκε, με πυξίδα την ανανέωση της μουσικής φόρμας. Κοινό εύρημα όλων των κεφαλαίων, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του βιβλίου, είναι η αέναη προσπάθεια του συνθέτη να υπερβεί τις καθιερωμένες μορφές και τους παγιωμένους τρόπους, κυνηγώντας την αισθητική και πολιτική ουτοπία.

Στην έκδοση υπάρχει κείμενο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Γράφουν ακόμα οι Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, Σπύρος Αραβανής, Μιχάλης Γελασάκης, Μαρία Γεωργιάδου, Μάκης Γκαρτζόπουλος, Μανώλης Δαφέρμος, Τιτίκα Δημητρούλια, Ανδρέας Μαράτος, Γιάννης Μηλιός, Αλεξάνδρα Μικρούτσικου, Γιώργος Β. Μονεμβασίτης, Ηρακλής Οικονόμου, Φώντας Τρούσας, Γιώργος Χαρωνίτης, Θανάσης Χουλιαράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ