Παρασκευή 7 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Απαίτηση για εύρυθμη, ασφαλή λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Αγ. Δημητρίου

Τις δίκαιες αντιδράσεις γονιών, εκπαιδευτικών και φορέων του αναπηρικού κινήματος προκαλούν τα προβλήματα στο Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του δήμου Αγίου Δημητρίου. Προχτές, το σχολείο πλημμύρισε από τον τρίτο όροφο ως και το ισόγειο, μετά από διαρροή υδάτων στις ώρες που δεν λειτουργούσε, από σπασμένο σωλήνα νερού στον 3ο όροφο. Καλώδια βράχηκαν, ψευδοροφές έπεσαν με φθορές σε διάφορα σημεία του σχολείου.

«Πάλι βρέχει ...ταβάνια!», σχολιάζει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, που μόλις την προηγούμενη βδομάδα έκρουε για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των σχολείων. «Ούτε ο δήμος ούτε το υπουργείο Εσωτερικών συγκινήθηκαν από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχολείο, επιπλέον, είναι σχολείο Ειδικής Αγωγής, ώστε να φροντίσουν για τον έλεγχο και τις αναγκαίες επισκευές, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται αντίστοιχα περιστατικά εκεί». «Οι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση, τους δήμους και το υπουργείο Εσωτερικών, τόσο για το συγκεκριμένο σχολείο, όσο και τα άλλα αντίστοιχα περιστατικά που συμβαίνουν και έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας σε όλη την Αττική, αναδεικνύοντας ότι το εκρηκτικό πρόβλημα των σχολικών υποδομών φέρει τη σφραγίδα της πολιτικής που βλέπει σαν κόστος την ανάγκη για σύγχρονες, ασφαλείς σχολικές μονάδες για τα παιδιά μας», τονίζει η Ομοσπονδία.

Αποτέλεσμα διαχρονικών πολιτικών επιλογών

Το ζήτημα φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών ζητώντας άμεσα να αποκατασταθούν οι ζημιές, εντός των εορτών του Πάσχα, με έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να ελεγχθούν όλες οι εγκαταστάσεις με τα σχετικά πιστοποιητικά των φορέων που θα πραγματοποιήσουν τους ελέγχους, να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι για όλα τα σχολικά κτίρια.


Στην Ερώτηση περιγράφεται αναλυτικά η κατάσταση στο σχολείο, το οποίο πλημμυρίζει για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια και η διεύθυνσή του από τις 29 Μάρτη 2023 είχε ζητήσει με έγγραφο αίτημά της από τις υπηρεσίες του δήμου να γίνει έλεγχος στις υδραυλικές του εγκαταστάσεις. Σημειώνεται επίσης πως από το Νηπιαγωγείο λείπουν 2 άτομα από το διδακτικό προσωπικό, ενώ το Δημοτικό δεν έχει εικαστικό, θεατρολόγο και καθηγητή Πληροφορικής, παρά τα σχετικά αιτήματα της διεύθυνσης των σχολείων προς τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Παράλληλα, στα συγκεκριμένα σχολεία φοιτούν 93 παιδιά, ενώ οι προδιαγραφές προβλέπουν 50.

«Η συγκεκριμένη κατάσταση του σχολείου είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών που έχουν ακολουθηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση, από τις προηγούμενες και τη δημοτική αρχή, που πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον», τονίζουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης, που υπογράφουν την Ερώτηση.

Παρέμβαση από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίου Δημητρίου

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», που έφερε ως κατεπείγον το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου, καταγγέλλει την άρνηση της δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, με «την πλήρη σύμπνοια της παράταξης του Λασκαρίδη (πρώην ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ΛΑΕ, νυν ΠΑΣΟΚ) και συμβούλων της ΝΔ με τα ακροδεξιά εξαπτέρυγά της», να συζητηθεί άμεσα, κατά την προχτεσινή συνεδρίαση.

Μεταξύ άλλων η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει ότι «όλοι μαζί επί της ουσίας αρνήθηκαν να αναλάβει την ευθύνη της η διοίκηση του δήμου για τη μη συντήρηση και τον μη έλεγχο των σχολείων της περιοχής ως όφειλε». «Ολοι μαζί αρνήθηκαν να δοθεί από τη διοίκηση του δήμου αναλυτική εικόνα της κατάστασης στο Ειδικό Σχολείο, τι οδήγησε σε αυτήν, τι μέτρα έχουν ληφθεί, τι μέτρα προβλέπεται και κυρίως επιβάλλεται να ληφθούν», αλλά και «όλοι μαζί αρνήθηκαν να δώσουν χώρο και χρόνο στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου στους εκπαιδευτικούς του σχολείου», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων και απαιτεί το Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 10 Απρίλη στις 3 μ.μ. να συζητήσει στην ημερήσια διάταξη το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ