Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιταλική αρχαιολογική εμπειρία

Την εμπειρία τους από την ενοποίηση των «Fori Imperiali» (αυτοκρατορικά φόρουμ της Ρώμης) θα μεταφέρουν οι Ιταλοί αρχαιολόγοι στους Ελληνες συναδέλφους τους που ασχολούνται με την «ενοποίηση» των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, στις 9/4, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το πρόπλασμα της μελέτης των «Fori Imperiali» και θα ακολουθήσει συζήτηση για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων μέσα στο αστικό περιβάλλον.

Η πρώτη πραγματική ανασκαφή των Fori αποτελεί το μεγαλύτερο αρχαιολογικό εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα στη Ρώμη και αφορά μία ζώνη 15.000 τ.μ. στο ιστορικό κέντρο της «αιώνιας πόλης». Η ανασκαφή έδωσε σημαντικά στοιχεία για τις μετατροπές της περιοχής κατά τη μετακλασική περίοδο και έφερε στο φως ολόκληρες συνοικίες του πρώιμου και ύστερου Μεσαίωνα, καλλιεργημένες περιοχές και νεκρουπόλεις, επιτρέποντας έτσι την ανασύνθεση των γεγονότων που επέδρασαν στον κεντρικό πυρήνα της Ρώμης στη διάρκεια δύο χιλιάδων ετών ιστορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ