Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προβολές μετά μουσικής

Ενα μουσικό αφιέρωμα στο μιούζικαλ θα παρουσιάσει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (7,8/4, 11 μ.μ.), στο «Τριανόν», στο πλαίσιο του προγράμματος «Μουσική και Κινηματογράφος», που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Το αφιέρωμα, με γενικό τίτλο «Yesterdays», επιμελήθηκε και παρουσιάζει ο τζαζίστας Ντέιβιντ Γκαζάροφ, ο οποίος θα συνοδεύσει στο πιάνο την ερμηνεύτρια Αννα Παρλαπάνου. Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει η προβολή των ταινιών «Η εύθυμη χήρα» του Ερνστ Λιούμπιτς και «Η όπερα της πεντάρας» του Τζ. Β. Παμπστ.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος του ΕΚΚ, «Ρομαντικές Τρίτες στο Τριανόν», θα παρουσιαστεί η ταινία «Βαλμόν» του Μίλος Φόρμαν (9/4, 9 μ.μ). Θα προηγηθεί συναυλία μουσικής δωματίου με έργα των Σούμαν και Μπραμς, σε διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη.

Στους άλλους κινηματογράφους του εναλλακτικού δικτύου διανομής του ΕΚΚ, «Filmcenter», θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες την εβδομάδα 5 - 11/4: «Απόλλων», «Τριανόν», «Πτι Παλαί»: «Ενας υπέροχος άνθρωπος», «Αφαία»: «Εγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ», «Αστρον»: «Οικογένεια Τενεμπάουμ». Στην «Αφαία» την Κυριακή (5 μ.μ.) η ελληνική ταινία «Οι αριθμημένοι» υποτιτλισμένη ειδικά για άτομα με προβλήματα ακοής, ενώ τη Δευτέρα (11 μ.μ) και στο πλαίσιο του προγράμματος «Νύχτες Σινε - πρόκλησης» η ταινία «Τόπος» της Αντουανέττας Αγγελίδη.

Τέλος, στην «Αθηναΐδα» θα προβάλλεται η ταινία της Λουκίας Ρικάκη «Λόγια της σιωπής», για τη νοηματική γλώσσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ