Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απριλιάτικη «Νέμεσις»

Σήμερα κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού «Νέμεσις». «Πυρήνας» των θεμάτων που περιέχει το καίριο ερώτημα: «Πατρίδα τέλος;».

Στο νέο τεύχος περιλαμβάνονται κείμενα για: Τις Βρυξέλλες, το «κοινωνικό» πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, τους ελαιώνες της Χαλκιδικής (2.800 στρέμματα) που «χρωστά» η Ελλάδα στους Οθωμανούς της περιοχής. Τις δολοπλοκίες της Ουάσινγκτον που εμποδίζουν την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Την εξάχρονη ντροπή των Ιμια και την αφροντισιά, που θα καταντήσει τα ελληνικά νησιά κουκκίδες στο χάρτη της Τουρκίας. Τη δίκη του Μιλόσεβιτς. Την τούρκικη κυβέρνηση που «άδειασε» τους Τουρκοεβραίους. Στο εκδοτικό σημείωμα του μήνα η Λιάνα Κανέλλη σχολιάζει το γεγονός ότι ο Χρήστος Ροζάκης ως Ευρωπαίος δικαστής καταδικάζει την Ελλάδα να αποζημιώσει τους Τούρκους για τους ελαιώνες που κατείχαν στη Χαλκιδική πριν το 1912 και άλλα ζέοντα φαινόμενα.

Ακόμη υπάρχουν τα θέματα: «Εγχειρίδιο»-- για όσους γίνονται ή θέλουν να γίνουν δημοσιογράφοι. «Υποκατάστατα»-- τα τηλεναρκωτικά που πάνε το λαό στον κατήφορο...«Αμερικάνικες φυλακές»-- το «ημερομίσθιο» των βαρυποινιτών στις ΗΠΑ που κατασκευάζουν τα τζιν και εσώρουχα που κυκλοφορούν στο εμπόριο οι πολυεθνικές. «Ορός της αλήθειας»-- τερατούργημα του δικαστικού λειτουργήματος. «Οδοιπορικό»-- Στεμνίτσα. Συνεντεύξεις με τους Γ. Αναγνωστόπουλο, Π. θαλασσινό, Φ. Κομνηνού, Τζ. Σάτζμπεργκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ