Τρίτη 11 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι ΝΑΤΟικές πρόβες πολέμου δεν έχουν σχέση με την ασφάλεια της χώρας

Και γαλλική φρεγάτα στην Αλεξανδρούπολη

Με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να παραμένει γεμάτο με πολεμικό υλικό των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, χτες το πρωί έδεσε εκεί και η γαλλική φρεγάτα «LANGUEDOC B».

Η φρεγάτα τύπου FREMM βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο πραγματοποιώντας επιχειρησιακή περιπολία στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής αποστολής SNMG2. Στις 14 Μάρτη, με τη φρεγάτα πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση ADEX (Air Defence Exercise) 2 μαχητικά αεροσκάφη F-4 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης. Κατά τη διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα αντιαεροπορικής άμυνας και αεροπορικής προσβολής από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Σε σχόλιό της η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ σημειώνει: «Η παρουσία της ΝΑΤΟικής πολεμικής μηχανής στο Αιγαίο, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, πραγματικές πρόβες πολέμου, δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια της χώρας και τη φύλαξη των συνόρων που μας πλασάρουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Στόχος τους η αντιμετώπιση της ρωσικής παρουσίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, στα πλαίσια του πολέμου που εξελίσσεται ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τη μία και τη Ρωσία από την άλλη, βάζοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο τον λαό μας και τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Στον αντίποδα, ελπιδοφόρο μήνυμα στέλνουν οι λαϊκοί - εργατικοί αγώνες που αναπτύχθηκαν σε Γαλλία και Ελλάδα ενάντια στην πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ, που θυσιάζουν την ασφάλεια, τις σύγχρονες ανάγκες, τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την ίδια τη ζωή του λαού στον βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε δεκάδες πόλεις σε Ελλάδα και Γαλλία κυριάρχησε το σύνθημα: `Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Οι λαοί μπορούν να δώσουν τη διέξοδο με την πάλη τους σε κάθε χώρα ενάντια στον πραγματικό εχθρό, το σύστημα της εκμετάλλευσης, των ανταγωνισμών και του πολέμου, όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις που τους δένουν για τα συμφέροντα των λίγων στον πόλεμο και τη δυστυχία. Δυνατός λαός με ισχυρό ΚΚΕ παντού!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ