Τρίτη 11 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Προκλητική παρουσία του Μπαρμπαρούση στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εξόδου

Την προκλητική παρουσία του καταδικασμένου φασίστα με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση, στις εκδηλώσεις για την Εξοδο του Μεσολογγίου, όπου έκανε την εμφάνισή του ως εκπρόσωπος του μορφώματος «Ελληνες», καταθέτοντας στεφάνι στον Κήπο των Ηρώων, καταδικάζει η ΚΟΒ Μεσολογγίου της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια των επίσημων εορτασμών, με τον καταδικασμένο φασίστα να βρίσκεται - όπως δείχνουν και φωτογραφίες τοπικών ΜΜΕ - δίπλα σε ενστόλους στον χώρο των επισήμων. Δείγμα της αποθράσυνσής του ήταν το γεγονός ότι κανείς από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών δεν αντέδρασε για την παρουσία του, δίνοντάς του ουσιαστικά «αέρα» με τη «βούλα» των επίσημων εκδηλώσεων.

«Οι απόγονοι των δωσίλογων και προδοτών της ναζιστικής κατοχής, οι υμνητές της χούντας, οι κήρυκες της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και του φασισμού, οι μαχαιροβγάλτες, τραμπούκοι και πιστά σκυλιά των μεγαλοεπιχειρηματιών, δεν πρέπει να έχουν θέση πουθενά, ούτε να παρουσιάζονται ως τιμητές των λαϊκών αγώνων», τονίζει η ΚΟΒ Μεσολογγίου και προσθέτει:

«Με την ανοχή της δημοτικής αρχής και των άλλων πολιτικών δυνάμεων που παρευρίσκονταν στο ίδιο σημείο, σφυρίζοντας αδιάφορα, δόθηκε πάτημα στους καταδικασμένους φασίστες να ξαναβγούν στο προσκήνιο».

Η ΚΟΒ Μεσολογγίου καλεί τον λαό της πόλης να καταδικάσει τους φασίστες, πετώντας τους στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, και επισημαίνει ότι μόνο ο ίδιος ο λαός, με ισχυρό ΚΚΕ, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για μια κοινωνία όπου θα εξυπηρετούνται οι λαϊκές ανάγκες, απέναντι στη μήτρα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και τον φασισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ