Τετάρτη 19 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Γ. ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ
Ισχυρό ΚΚΕ για να δυναμώσουν οι αγώνες του λαού

Στο εργοστάσιο «Παπαδιόχος»
Στο εργοστάσιο «Παπαδιόχος»
Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, ώστε να βγει πιο δυνατός ο λαός, απηύθυνε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής Εύβοιας, σε διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε στην περιοχή του Αλιβερίου.

Στο πλαίσιο του πλατιού πολιτικού ανοίγματος της ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές της 21ης Μάη, ο Γ. Μαρίνος την προηγούμενη βδομάδα μίλησε σε σύσκεψη στον Γαβαλά Αλιβερίου, ενώ την Τετάρτη 12 Απρίλη πραγματοποίησε περιοδεία στα εργοστάσια «ΒΙΔΟΜΕΤ» και «Παπαδιόχος» στο Αλιβέρι.

Στη σύσκεψη στον Γαβαλά, με αφορμή τη συνεχιζόμενη επέλαση των μονοπωλίων της Ενέργειας στην περιοχή και την επέκτασή τους στα βουνά της Κύμης και του Αλιβερίου, ο Γ. Μαρίνος ενημέρωσε για τη σχετική Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να οργανωθεί ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών και στις επιδιώξεις των μονοπωλιακών ομίλων. «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, ασκώντας πολιτική πίεση προκειμένου να μην εκδοθούν νέες άδειες και να ακυρωθούν αυτές που έχουν εκδοθεί. Ταυτόχρονα θα καταθέτει όλες τις δυνάμεις του στην οργάνωση της πάλης του λαού», τόνισε μεταξύ άλλων, για να προσθέσει: «Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την ισόρροπη αξιοποίηση όλων των μορφών Ενέργειας ώστε να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες, η επάρκεια της χώρας. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να γίνει η Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι πεδίο κερδοφορίας και εμπόρευμα για τις μεγάλες πολυεθνικές. Ετσι μπορεί τόσο να προστατευτεί το περιβάλλον, οι κάτοικοι των χωριών, και να εξασφαλιστεί φτηνό ρεύμα για τη λαϊκή κατανάλωση».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις διαχρονικές ευθύνες όλων των αστικών κομμάτων που «έδωσαν τη σκυτάλη το ένα στο άλλο όσο κυβέρνησαν τη χώρα, ανοίγοντας τον δρόμο για την εμπορευματοποίηση της Ενέργειας, διαχωρίζοντας την παραγωγή από τη διανομή, προχωρώντας στην απολιγνιτοποίηση, επιβάλλοντας τη χρήση του φυσικού αερίου, όπως εδώ στη μονάδα της ΔΕΗ στο Αλιβέρι», ενώ συμπλήρωσε:

«Το έγκλημα στον σιδηρόδρομο, όπως και το έγκλημα της εμπορευματοποίησης του νερού, της Ενέργειας, της Υγείας, της Παιδείας, έχουν τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν από τη χώρα μας, δεσμευμένες από τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ολα αυτά τα κόμματα εξακολουθούν να έχουν ισχυρές δεσμεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα αντιλαϊκά του μέτρα. Από το κάδρο των ευθυνών και των δεσμεύσεων δεν ξεφεύγει ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε το ΜέΡΑ25, ούτε η Ελ. Λύση. Τάσσονται όλοι υπέρ της συνέχισης αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Και το παράδειγμα της Ενέργειας αποδεικνύει ότι όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί, θα είναι από χέρι αντιλαϊκή.

Ολοι τους είναι δεσμευμένοι με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι δεσμευμένοι με τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με την προώθηση της "πράσινης μετάβασης" και το Ταμείο Ανάκαμψης».

Διαχρονικοί οι δεσμοί με τους εργάτες της περιοχής

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή του Γ. Μαρίνου και του κλιμακίου του ΚΚΕ από τους εργαζόμενους στα εργοστάσια «ΒΙΔΟΜΕΤ» και «Παπαδιόχος» στο Αλιβέρι, αναδεικνύοντας τους διαχρονικούς δεσμούς που διατηρεί το ΚΚΕ με την εργατική τάξη και τον λαό της περιοχής.

Συνομιλώντας με τους εργαζόμενους ο Γ. Μαρίνος έκανε ιδιαίτερες αναφορές στην επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη και τα δικαιώματά της, προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, και απηύθυνε κάλεσμα μαζικής στήριξης του ΚΚΕ, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για κάθε εργατικό - λαϊκό πρόβλημα.

«Είναι ψεύτικο και παραπλανητικό το δίλημμα "Τσίπρας ή Μητσοτάκης". Το πραγματικό δίλημμα που βγαίνει μέσα από τις εξελίξεις είναι αν θα είναι ισχυρός ο λαός, με πιο δυνατό ΚΚΕ και αδύναμα τα αστικά κόμματα που θα σχηματίσουν την όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, μονοκομματική ή συνεργασίας. Τώρα με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί να βγει από τις εκλογές πολύ πιο ισχυρός ο λαός και πολύ πιο αδύναμη η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση. Αυτό κρίνεται στις 21 Μαΐου!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Μαρίνος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ (2019-11-21 00:00:00.0)
Αρχαιρεσίες και συνελεύσεις (2017-02-09 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις και περιοδείες του ΚΚΕ (2016-01-31 00:00:00.0)
Δραστηριότητες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (2014-02-27 00:00:00.0)
Σε Αλιβέρι και Χαλκίδα (2011-05-05 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2007-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ