Τετάρτη 19 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κοροϊδεύει τους εργαζόμενους στις Ενοπλες Δυνάμεις

Τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών στον Σκαραμαγκά και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο επισκέφτηκε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να αλιεύσει ψήφους από τους εργαζόμενους στις Ενοπλες Δυνάμεις, τους οποίους κοροϊδεύει κατάμουτρα χρόνια τώρα, αρνούμενος ο ίδιος και η κυβέρνησή του να ικανοποιήσουν σειρά δίκαιων αιτημάτων τους.

Χαρακτηριστικά, διεκδικώντας αριστεία υποκρισίας ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά στεκόμαστε πάντα αρωγοί στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων. Οχι μόνο ως προς τον εξοπλισμό σας, γνωρίζετε τις σημαντικές αναβαθμίσεις που έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τα τελευταία χρόνια. Στεκόμαστε, όμως, αρωγοί και στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε».

Στην πραγματικότητα, απέναντι στα δισεκατομμύρια ευρώ που κάθε χρόνο πάνε για προμήθειες και εξοπλισμούς προσανατολισμένους στα προτάγματα του ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά σειρά αιτημάτων που έχουν να κάνουν με το εισόδημα, την ασφάλεια, την υγεία του προσωπικού.

Ενδεικτικά, μόνο το τελευταίο διάστημα, όπως έχουν αναδείξει το ΚΚΕ, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων και οι τοπικές Ενώσεις Στρατιωτικών, υπάρχουν πάρα πολλά ανοιχτά ζητήματα, όπως το γεγονός ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί το σχέδιο του νέου μισθολογίου, σε συνδυασμό με τις σοβαρές περικοπές που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια το εισόδημα των στρατιωτικών, γεννώντας πρόσθετες ανησυχίες για τη συνέχεια.

Προβλήματα υπάρχουν επίσης με την υπερεργασία, τις υπερβάσεις του προβλεπόμενου αριθμού 24ωρων υπηρεσιών, τις ανακλήσεις και την ελαστικοποίηση του ωραρίου για τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και εν γένει των Ενόπλων Δυνάμεων. Η κυβέρνηση τέλος, τηρεί σιγή ασυρμάτου και σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες για ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων, κυριολεκτικά νύχτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ