Τετάρτη 19 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΟΥΣΩΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Εξάρθρωση κυκλώματος αρχαιοκάπηλων

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε χτες το πρωί στην περιοχή του χωριού Κρουσώνας στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου συνελήφθησαν 6 άτομα (αναζητούνται τουλάχιστον άλλοι τρεις) τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και εμπορίας, με τα ευρήματα να ξεπερνάνε σε αξία το 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, σε σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν 7 κιβωτιόσχημες λάρνακες υστερομινωικής ΙΙΙΑ2-Β περιόδου (1400-1300 π.Χ.), προερχόμενες από ταφικά σύνολα, κάποιες εκ των οποίων είχαν και οστά, 88 αγγεία ιδίας περιόδου αλλά και λίθινης εποχής, όπως και ηλεκτρονικός υπολογιστής και φορητοί δίσκοι αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων.

Με βάση τοπικά ΜΜΕ, ως βασικός εμπλεκόμενος φέρεται ένας 39χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, που διατηρεί επιχείρηση στην περιοχή, ενώ στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ακόμη ένας 72χρονος συνταξιούχος αρχαιολόγος, ένας 56χρονος πρώην λιμενικός και ένας 46χρονος. Ολοι τους φέρονταν να ήταν παρόντες στις αγοραπωλησίες.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες για την εγκληματική τους δραστηριότητα συνεχίζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ