Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Οι κινητοποιήσεις έφεραν αποτέλεσμα

Εληξαν χτες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, με την υπογραφή τροπολογίας που αίρει μισθολογικές αδικίες σε βάρος τους. Η συγκεκριμένη τροπολογία υπογράφτηκε από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη.

Χιλιάδες αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν χτες στις 12 το μεσημέρι στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Δ. Κυριαζίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Α. Τζουβάρας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Γ. Παναγόπουλος, και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μανώλης. Παραβρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Α. Λυκουρέζος, Σ. Χατζηγάκης και ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Στο ψήφισμά τους οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν την αναγνώριση της εργασίας τους ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής, την επέκταση της ισχύουσας νομοθεσίας σε ό,τι αφορά στην υγιεινή και ασφάλεια στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας καθώς και την επέκταση της νυχτερινής αποζημίωσης και αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία και την εργασία για αργίες και εξαιρέσιμες.

Στις 2 το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και απέκλεισαν την είσοδό του αναμένοντας τον υπουργό. Οι πιο θερμόαιμοι απ' τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν υπαλλήλους του υπουργείου, στους οποίους δεν επέτρεψαν την έξοδο μετά τη λήξη της βάρδιας τους! Τελικά μετά από παρεμβάσεις συνδικαλιστών οι περισσότεροι εργαζόμενοι αποχώρησαν κατά... δόσεις. Αρκετές ώρες αργότερα συνδικαλιστές των τριών Ομοσπονδιών συναντήθηκαν με τον Ν. Χριστοδουλάκη στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, όπου και υπογράφτηκε η επίμαχη τροπολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ