Τρίτη 2 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Συνεχίζεται η υποκρισία για το μόρφωμα Κασιδιάρη

Συνεχίζεται η υποκρισία των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζονται ως δήθεν πολέμιοι του φασισμού και της ακροδεξιάς. Οι δύο πρώτοι κατέθεσαν υπομνήματα για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, ενόψει της σημερινής ανακήρυξης των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές στις 21 Μάη.

Το υπόμνημα της ΝΔ, που συνοδεύεται από παραπομπές σε υλικό του «Εθνικού Κόμματος Ελληνες», αναφέρει ότι ο Κασιδιάρης είναι ο πραγματικός αρχηγός, ενώ γίνεται αναφορά και στους «μπροστινούς» που έχουν έρθει στο προσκήνιο ως πρόεδροι του φασιστικού μορφώματος του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Κασιδιάρη, αρχικά ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Α. Κανελλόπουλος, και στη συνέχεια ο απόστρατος ταξίαρχος Δ. Χατζηλιάδης. Στο ίδιο πνεύμα είναι και το υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ. Ζητάει από τον Αρειο Πάγο να μην ανακηρύξει τους συνδυασμούς του κόμματος «Ελληνες» και θέτει στην κρίση του Δικαστηρίου τις μεθοδεύσεις Κανελλόπουλου - Κασιδιάρη, ώστε να εξεταστεί αν συντρέχει περίπτωση να αποκλειστεί και το κόμμα ΕΑΝ, του πρώτου.

Ωστόσο όλη αυτή η συζήτηση δεν θα γινόταν αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που κυβέρνησαν, δεν είχαν συμβάλει συνειδητά στην τεράστια καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, που ακόμα εκκρεμεί η απόφαση της αμετάκλητης καταδίκης της ως εγκληματικής οργάνωσης και σε δεύτερο βαθμό.

Νέοι τυχοδιωκτισμοί Βαρουφάκη

Χτες βράδυ, ο Γ. Βαρουφάκης, σε έναν ακόμα επικίνδυνο και τυχοδιωκτικό ρόλο, έστησε αντισυστημική «ρεκλάμα» στον Κασιδιάρη, στο όνομα μάλιστα της «υπεράσπισης της δημοκρατίας», λέγοντας στο «Star» ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί το μόρφωμα Κασιδιάρη από τις εκλογές, αφού «δεν είναι ποτέ λύση, στο όνομα του να καταπολεμήσεις ένα κόμμα που μάχεται τη δημοκρατία, να ακρωτηριάσεις την ίδια τη δημοκρατία»!

Το δικαιολόγησε λέγοντας ότι «θα ήθελα να μην υπάρχει το κόμμα Κασιδιάρη, να μην υπάρχει το αυγό του φιδιού που είχε εκκολαφτεί, αλλά αυτά παθαίνουμε (...) όταν η Αριστερά αποτυγχάνει να οργανώσει την αντίσταση στη λεηλασία των πολλών σε περίοδο κρίσης». Ρίχνει μάλιστα την ευθύνη για την εκκόλαψή του γενικά στην «αριστερά» και όχι στο σύστημα και τους μηχανισμούς του. Εξαλλου, είναι και ο ίδιος που μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, υπηρέτησαν και υπηρετούν πολιτικές που στρώνουν το έδαφος στην ακροδεξιά.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο καταδικασμένος ναζιστής Κασιδιάρης διά των συνηγόρων του δηλώνει ότι θα προσφύγει για «αντισυνταγματικότητα των τελευταίων κυβερνητικών τροπολογιών στην εκλογική νομοθεσία» και ζητά να σταλεί σχετικό προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως και στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ