Τετάρτη 3 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
Και στην Υγεία κάθε κυβέρνηση αποδεικνύεται χειρότερη από την προηγούμενη

Δήλωση της Δήμητρας Σταματέλου, επιμελήτριας Β΄ - παθολόγου στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μέλους της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ και υποψήφιας βουλευτή με το ΚΚΕ στην Α΄ Πειραιά

Οι εξελίξεις στον τομέα της Υγείας επιβεβαιώνουν, και ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει, πως κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη και αυτό αποδεικνύεται αν δούμε όλες τις αποφάσεις των τελευταίων ετών.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, εφάρμοσαν τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως «αυτοτελών ανταγωνιστικών επιχειρηματικών μονάδων».

Η εγκύκλιος της κυβέρνησης, με την υπογραφή της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, κας Γκάγκα, για τις εφημερίες «τομέα» στα νοσοκομεία της χώρας είναι το καλύτερο παράδειγμα για τις πραγματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία.

Οχι μόνο ομολογεί τις τραγικές ελλείψεις γιατρών, αποτέλεσμα της χρόνιας υποστελέχωσης και των προκηρύξεων με το σταγονόμετρο μόνιμων θέσεων, αλλά συνεχίζει να αρνείται όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Τις μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές, την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας και όλων των προϋποθέσεων για να προσφέρουμε σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς μας.

Η εφημερία «τομέα» είναι επιστημονικά απαράδεκτη, εκθέτει τους ασθενείς σε ανυπολόγιστους κινδύνους και γυρίζει την Ιατρική δεκαετίες πίσω. Είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε νέες παραιτήσεις συναδέλφων, που θα αρνηθούν να θέσουν τη ζωή των ασθενών σε κίνδυνο.

Στο φόντο όλων αυτών των επικίνδυνων εξελίξεων, η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στις εκλογές και στο λαϊκό κίνημα, μπορεί να δώσει δύναμη στον λαό να πρωταγωνιστήσει στη διαμόρφωση των εξελίξεων με κριτήριο τις ανάγκες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ